Tokhalat szorongató szárnyas Putyin-medvét adományoznának az orosz elnöknek

2017. november 16. 10:59

Nem tudni, hogy a szobor az orosz humor egy példás megnyilvánulása-e.

2017. november 16. 10:59

Nehéz eldönteni, hogy a Moscow Times alábbi híre csak az orosz humor egy kétségkívül ötletes megnyilvánulása, avagy tényleg komoly esetről beszélhetünk: ugyanis az orosz híroldal közreadta, egy asztraháni szobrász egészen különleges ajándékkal kedveskedne Vlagyimir Putyin elnöknek – szobrot adományozna neki, nem is akármilyet.

Az „ész, erő és lélek” névre keresztelt kovácsoltvas műalkotás ugyanis igen zavaros képet nyújt: egy sasra lépő, kezében tokhalat tartó szárnyas medvét ábrázol, a látványt Vlagyimir Putyin elnök fejével megkoronázva.

A kitűnő műalkotás megalkotója, Viktor Kropacsov azt nyilatkozta, az elnöknek szeretné adni a szobrot. Egyébként az alkotáson megjelenő cifra elemek mind-mind saját szimbolikával bírnak: Kropacsov Putyint az orosz medve testében ábrázolta, az elnöki medve kezében látható tokhal pedig Asztrahán régió címerállata – ugyanakkor Kropacsov szerint a hal Putyin jóságát és lelkiismeretességét is jelképezi. Bal lábával a medve egy sasra lép, amely a művész értelmezésében Oroszország külső ellenségeit szimbolizálja. 

Putyinnak amúgy már nem először akarnak szobrot ajánlani: 2008-ban a moszkvai városi tanács visszautasított egy kérést, mely szintén egy Putyin-szobor felállítására vonatkozott, mondván, hogy ennek a kérdésnek az eldöntése majd az eljövendő generációk dolga lesz. Ezelőtt négy évvel egy másik művész Putyint judo-ruhában formázta meg, ám az az alkotás is hideg fogadtatásban részesült a Kreml részéről.

Kíváncsian várjuk, hogy az asztraháni tokhalat tartó szárnyas elnöki medveember lesz-e az az alkotás, amely megtöri a jeget.

Élvezzék ki a mű minden egyes részletét! Forrás: Каспий Инфо

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. november 17. 01:34
Moscow Times és nem tudni mit akar, ti se lesztek már hülyébbek/sunyibbak.
annamanna
2017. november 16. 17:42
Németh Szilárd bevállalta: http://mandiner.hu/cikk/20170809_festmenyt_venne_magarol_nemeth_szilard
Ultima Ratio
2017. november 16. 14:47
Az orosz maffiózók már csak ilyen szobrokat szoktak állítani maguknak.
Lanchaster
2017. november 16. 11:58
A szobor Putyin arckifejezése azt a pillanatot rögzítette, amikor meglátta a végleges mű tervrajzát?? :D Remélem a mestert nem öntik -szó szerint - bronzba... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!