Franciaországban már cigicsikkel is szavazhatnak

2017. november 06. 22:31

Szavazóurna – szó szerint.

2017. november 06. 22:31

Franciaországban újszerű megoldással rukkoltak elő arra, hogyan lehetne eltüntetni az utcákról az eldobott cigarettacsikkeket – írja a 20minutes.fr. A Cypao nevű céget vezető David Palardy a köztereken felszerelt szavazó-hamutartókkal vetne véget a szemetelésnek. A két rekeszre osztott, sárga ládákon különféle játékos kérdések olvashatók (ketchup vagy majonéz? reggel vagy este?), a dohányzók pedig úgy szavazhatnak, hogy a cigarettacsikket a megfelelő rekeszben helyezik el.

A szavazó-hamutartókat idén nyáron, Nantes-ban próbálták ki először, a tapasztalatok pedig pozitívak: több száz csikk került a ládákba. A hamutartókat azóta eltávolították a közterületekről, ám Palardy  számos klienst talált, így egy repülőteret, iskolai intézményeket, cégeket. A vállalkozó rámutat: ha igény van rá, akár az adott cég mindennapjaihoz kapcsolódó kérdéseket is elhelyezhetnek a hamutartókon.

(Fotó: Cypao, Twitter)

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2017. november 07. 10:42
Lehetne magyar változata: Gyurcsányt hol látná szívesen? 1. A miniszterelnöki székben. 2. Az elmegyógyintézetben. Erős a gyanúm, hogy a második kiütéssel győzne.
Polly néni
2017. november 07. 10:27
Hülyeség, unatkoznak a "franciák"
Akitlosz
2017. november 07. 03:09
Átverés az egész. Senki sem számolja meg azokat a szavazatokat és semmiben nem döntenek.
Mutimi
2017. november 06. 23:47
Kizárja a szavazásból a nem dohányzókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!