Répának nézte, sportkocsiba harapott egy szamár

2017. szeptember 29. 08:25

Ebben a nem szokványos ügyben kellett döntenie csütörtökön az illetékes német bíróságnak.

2017. szeptember 29. 08:25

A szamár tulajdonosának kell megfizetni azt a kárt, amelyet állata egy luxus sportautón okozott, amikor beleharapott annak hátsó részébe és felsértette a festéket – döntött csütörtökön az illetékes német bíróság.

A giesseni bíróság szóvivője szerint a bíróságot a felperes meggyőzte arról, hogy a szamár kétszer beleharapott az autóba 2016 szeptemberében és mintegy 5800 eurónyi (1,8 millió forint) kárt okozott. A gépkocsi tulajdonosa maga fizette ki a javítás költségeit, de bíróság elé citálta a szamár gazdáját, mivel annak biztosítója, csak kára felét volt hajlandó megfizetni.

A gépkocsi tulajdonosának bizonyítania kellett, hogy nem korábbi sérülésről van szó. A tárgyaláson elmondta, hogy három éve vásárolta autóját, és éppen orvoshoz tartott, amikor az eset történt. Meg akart fordulni egy mezőnél, és amikor tolatni kezdett, nem vette észre a szamarat. Csak akkor észlelte az állatot, amikor az autójához rohant és kétszer beleharapott a hátsó részébe. Tanúja megerősítette elbeszélését.

Az eset tavaly nagy port vert fel Németországban. Az esetet vizsgáló a rendőrök arról beszéltek, hogy a szamár valószínűleg összetéveszthette a sportkocsit egy óriás répával.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. október 02. 07:02
Lehet, hogy megijedt szegény csacsi a felé tolató óriásrépától, azért harapta meg. Nem biztos, hogy el akarta fogyasztani. Amúgy az állatok nem annyira hülyék, mint amennyire az ember feltételezi róluk. Szerintem egy szamár meg tud különböztetni egy autót egy répától.
még fokozza
2017. szeptember 30. 15:20
Valószerűtlen. A szamár biztosan mást mondana. Talán bántották.
békalepcse
2017. szeptember 29. 23:14
Valaki itt hazudik. Egy mezőn tolatott, de ha a gazdáé volt, akkor a szamár mint értelmes jószág, akár még területét védeni is oda mehetett! Innentől a szamárnak járó protézis költségéről kéne szólnia az ítéletnek... Tanulság, a dajcse bíróság se jobb a hazainál...
Kundi
2017. szeptember 29. 11:54
Ha a kocsi tulajdonosa vizelt volna tolatás előtt, akkor a szamár nem a kocsiba harapott volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!