Putyin: „Rossz társaságba keveredett” az amerikai külügyminiszter

2017. szeptember 08. 10:29

„Barátságrenddel tüntettük ki Tillerson Urat, de úgy látszik, rossz társaságba keveredett” – mondta Vlagyimir Putyin Rex Tillerson amerikai külügyminiszterről a Keleti Gazdasági Fórumon.

2017. szeptember 08. 10:29

Idén az orosz távol-keleten fekvő Vlagyivosztok városa ad otthont a Keleti Gazdasági Fórumnak, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök többek között az Amerikával való viszonyról is beszélt – írja a CNN.

Az elnök konkrétan az amerikai külügyminiszterrel, Rex Tillersonnal kapcsolatban tett kijelentést: „Barátságrenddel tünettük ki Tillerson Urat, az ön honfitársát, de úgy látszik, rossz társaságba keveredett. Kissé más irányba halad, de remélem, a barátság és az együttműködés szelei majd visszaterelik őt a helyes útra” – mondta Putyin üzenetét az amerikai moderátornak címezve.

A külügyminiszter Barátságrendje nagyon is valós: 2013-ban, amikor még Tillerson az ExxonMobil amerikai olajvállalatot vezette, Putyin az egyik legmagasabb szintű, külföldieknek is adható orosz állami kitüntetést adományozta neki.

Putyin ugyanakkor kiemelte, bármilyen nehezek is legyenek az orosz-amerikai kapcsolatok, kormánya még mindig sok amerikai vállalattal, köztük az Exxonnal is együttműködik.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. szeptember 08. 13:25
KGB-s kutyàból nem lesz demokratikus szalonna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!