Földrengést okozott egy észak-koreai hidrogénbomba tesztje

2017. szeptember 23. 13:06

3,4-es erősségű földrengés rázta meg a Koreai-félsziget térségét szombaton – Kína szerint ugyanakkor nem természeti csapásról, hanem Észak-Korea egy újabb váratlan nukleáris tesztjéről lehet szó.

2017. szeptember 23. 13:06

Talán minden eddiginél feszültebb a helyzet Észak-Korea körül: nagyon úgy tűnik, szombaton újabb robbantást hajtott végre a kommunista rezsim, mely egyúttal 3,4-es erősségű földrengést vont maga után – írja az Independent.

Az újabb nukleáris tesztnek semmilyen előzménye nem volt: először Kína földrengéseket vizsgáló ügynöksége adta közre az információt, miszerint a Koreai-félsziget térségében történt földrengés valószínűleg egy robbantás következménye lehetett.

A kínai állami hírügynökség szerint a földrengés epicentruma nagyjából ugyanott volt, mint a szeptember 3-i, minden eddiginél nagyobb észak-koreai robbantás tesztje, ebből következtethetünk arra, hogy azt egy nukleáris teszt okozhatta. Az ügy váratlanságát érzékelteti ugyanakkor, hogy még a kínai külügyminisztérium sem szólalt meg a robbantással kapcsolatban.

Az észak-koreai külügyminiszter Ri Yong Ho, aki jelenleg az ENSZ New York-i ülésén tartózkodik, már csütörtökön figyelmeztetett rá, hogy Kim Dzsong Un esetlegesen újabb rakétatesztet hajthat végre a Csendes-óceán felett.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Conchobar
2017. szeptember 25. 15:03
Ne akarjuk elvitatni az Észak-Korea jogát, hogy önnön biztonságát hatásos eszközökkel szavatolja. Ne akarjuk azt erősíteni, hogy USA döntse el, hogy kinek lehet atombombája, és kinek nem (mert úgymond kiszámíthatatlan diktátor). És főleg, ha már a 'fenyegés' szót odafirkáljuk két egymásra vicsorgó egyikére, akkor firkáljuk már oda a másikra is
izo1210
2017. szeptember 23. 14:14
A zsindex azt írja, hogy a Dél-Koreiak szerint nem biztos, hogy robbantás volt. Végül is elképzelhető, hogy a múltkori robbantás egy kicsit megmozgatta a földet, ami így magától is könnyebben megmozdul. http://index.hu/kulfold/2017/09/23/ujabb_foldrenges_volt_eszak-koreaban_a_legutobbi_atomkiserlet_kozeleben/
11ambrus11
2017. szeptember 23. 13:50
A fideszesek Csuti Orbán Kirájt hallgatják: https://kepek.444.hu/2017/09/23/megfeszult-phenjan-mikor-kim-dzsong-un-a-tortenelem-legkemenyebb-ellenlepesevel-fenyegetett A fideszesek Csuti Orbán Kirájt hallgatják.
még fokozza
2017. szeptember 23. 13:38
Mégis sikerült nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!