Erős földrengés pusztított Mexikóban

2017. szeptember 20. 07:00

A Richter-skálán 7,1-es erősségű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét, eddig csaknem százötven halálos áldozatról tudunk – írta az Euronews.

2017. szeptember 20. 07:00

Erős földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét, ahol eddig csaknem 150 halottat emeltek ki a romok közül – közölte az Euronews. A Richter-skálán 7,1-es erősségűre értékelt földmozgás epicentruma Puebla államban, Mexikóvárostól körülbelül 125 kilométerre lehetett. 

Az oldal értesülései szerint fél nap alatt majdnem a háromszorosára emelkedett a halottak száma az észak-amerikai országban. A mentőegységek már dolgoznak, de jelenleg a földrengés sújtatta fővárosban még sok helyen nincs áram, illetve előforduló gázszivárgások és tüzek nehezítik a mentést. Hozzáteszik: az ország középső részen csaknem négymillió háztartás maradt áram nélkül a nemzeti áramszolgáltató adatai szerint. 

Ez a földrengés a második súlyos földmozgás Mexikóban két héten belül. Az előző pusztítás szeptember elején az ország déli részét érintette, s a nyolcas erősségű földrengésben majdnem százan veszítették életüket – írja az oldal. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. szeptember 20. 11:43
Érthető, hogy onnan is menekülni akarnak. De az a fránya kerítés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!