Amerikaifoci-játékosokat támad Trump

2017. szeptember 26. 09:47

Az elnök szemétládának nevezte azon játékosokat, akik a himnusz alatt letérdelve tiltakoznak a rendőri erőszak miatt.

2017. szeptember 26. 09:47

Donald Trump amerikai elnök kemény kritikával illette az NFL amerikaifutball-bajnokság azon játékosait, akik letérdelnek az amerikai himnusz alatt – írja a 24.hu. A konfliktus az elnök és a sportvilág között azután robbant ki, hogy Stephen Curry, a NBA-győztes Golden State Warriors játékosa kijelentette: a kosárlabdacsapat nem látogatja meg Trumpot a Fehér Házat. Trump erre válaszul visszavonta a meghívást, a napokban pedig durva hangnemben támadta azokat az NFL-játékosokat, akik letérdelnek az amerikai himnusz előtt, hogy így tüntessenek a színesbőrűeket érő rendőri erőszak ellen. „Önök nem szeretnék végre azt látni, hogy az NFL-csapatok tulajdonosai azt mondanák végre azoknak, akik nem tisztelik a zászlónkat, hogy: tüntessétek el azt a szemétládát a pályáról! Ki van rúgva!” – nyilatkozott egy alabamai pártrendezvényen.

Az effajta tiltakozást Colin Kaepernick irányító kezdte el tavaly, mivel szerinte önzőség egy olyan ország zászlaja előtt tisztelegni, mely elnyomja a feketéket. A múlt vasárnapi mérkőzéseken számos sportoló tüntetett úgy, hogy letérdelt a himnusz alatt, vagy ki sem ment a pályára. Számos futballklub tulajdonosa is kifejezte támogatását a demonstráló játékosok mellett. A Pittsburg Steelers mérkőzésén csak egy játékos jelent meg a pályán a himnusz elhangzásakor: Alejandro Villaneuva afganisztáni veterán.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. szeptember 27. 14:49
"Amerikaifoci-játékosokat támad Trump" Ez nem így van. Ezek a fekák támadják Amerikát amit Trump elnöknek kötelessége megvédeni belső és külső ellenségeitől. Erre tett esküt.
Korn
2017. szeptember 26. 14:56
"a rendőri erőszak miatt" Szerintem senki nem vitatja, hogy vannak túlkapások, de egy olyan országban ahol kb mindenkinek van minimum egy lőfegyvere és azt simán használja is, valahol érthető a rendőrök frusztráltsága. Talán ha az erőszak ellen tüntetnének akkor nem lenne ennyire átlátszó, hogy ez a fehérek elleni akció (tudatos vagy a kaepernick gyerek csak véletlenül ilyen ostoba az mindegy is.) Egyébként érdemes megnézni ennek a félvér csávónak a családi fotóját. http://thefootballgirl.com/assets/images/photo-4.jpg
afterall33
2017. szeptember 26. 12:07
A labdarúgásban is rendszeresek a hasonló ügyek, csak ott a FIFA, vagy az UEFA szokott akciózni. Egy időben pl. tilos volt világversenyen a pályán keresztet vetni. Akkor elterjedt (főleg a vallásosabb Dél-Amerikai játékosok körében), hogy gól után, vagy pályára lépéskor, stb. az égre mutogattak. Szintén rendszeres a különböző rasszizmus ellenes nyilatkozatok mérkőzés előtti felolvasása, ill. az ilyen jelszavak szerepeltetése a pálya körül. Ezek az úgymond békét célzó intézkedések voltaképpen provokációk. Arról egyelőre nem hallottam, hogy mérkőzéskor puszit kellene adni a feka játékosoknak.
röviden
2017. szeptember 26. 11:30
Az amerikaiaknak emiatt a sport, ha annak lehet nevezni ezt a kőkemény üzletet, külön időszámításuk van: a szezon előtti és alatti. Évek óta stabilan a legnézettebb tévés esemény a Superbowl, de majdnem minden héten a hétfő esti rangadó. Imádják az NFL-t, amiben iszonyatos pénzek forognak. Ide játékosként bekerülni kiugrási lehetőség, ennek megfelelően meglehetősen vegyes a játékosállomány etnikai, társadalmi háttere. Tavaly novemberben iszonyú büszkén jelentették be, hogy ez volt az első hónap, hogy egyetlen játékost se tartóztattak le. :) Hogy mi mindent néznek el egy jó focistának, arra elég példa O.J. Simpson. Ezzel a közeggel ujjat húzni nagyobb népszerűségvesztéssel jár, mint észre se venni a tisztelenkedő játékosokat, nem okos dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!