Trump: Az USA „nagyon védelmezi” a Baltikumot

2017. augusztus 29. 07:39

Az Egyesült Államok „nagyon védelmezi” a Baltikumot – jelentette ki hétfőn Donald Trump, miután a finn államfővel közös sajtótájékoztatóján az orosz agresszióról kérdezték az amerikai elnököt..

2017. augusztus 29. 07:39

Az Amerikai Egyesült Államok „nagyon védelmezi” a Baltikumot – mondta Donald Trump a finn elnökkel tartott washingtoni sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva.

Sauli Niinistö finn államfő vasárnap este érkezett kétnapos látogatásra az Egyesült Államokba, s ez az első közvetlen találkozója az amerikai elnökkel. A Fehér Ház tájékoztatása szerint a négyszemközti megbeszélések témája a Baltikum helyzete és Oroszország szerepe, valamint az Arktikus Tanács munkája volt. Finnország nemrégiben vette át az Arktikus Tanácsban a kétéves elnökséget az Egyesült Államoktól. 

Egy finn újságíró azt kérdezte az amerikai elnöktől: megítélése szerint vajon veszélyes-e Oroszország, mire Donald Trump – Oroszország említése és további konkrétumok nélkül – kifejtette, hogy a világra sok ország jelent veszélyt. Az amerikai-orosz viszonyt Trump jónak nevezte, s hozzátette, hogy reméli, ez a viszony lehet egy napon még kiváló is.

Egy további finn kérdésre, amely azt feszegette, hogy Washington egy esetleges orosz agresszió esetén megvédené-e a Baltikumot, az amerikai elnök leszögezte: az Egyesült Államok „nagyon védelmezi” a Baltikumot. Hozzátette: ez minden, amit pillanatnyilag erről mondani tud. 

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2017. augusztus 29. 16:49
A finnek -bár történelmük szerint utálhatnák az oroszokat éppúgy mint a svédeket is persze - nagyon helyesen a lehetőségeket látjnak egy ekkora ország szomszédjaként . És a gazdasági kapcsolataik is jók vele hisz az EU után ők a legfontosabb kereskedelmi partnerük . --- Hadi szempontból nem tudná a NATO -több USA tábornokok szerint is - megvédeni a Baltikumot . A túlontúl közelség miatt lehetetlen ennyire gyors reagálás . De ezt már elmondták többször . Az elnök kitérő válasza tehát ennek a ténynek tudható be . Talán :)
Mindjárt
2017. augusztus 29. 08:47
Van aki még nem kapott meghívást a FH-ba?
balbako_
2017. augusztus 29. 08:29
Ez a fotó a finn államfőről felér egy becsületsértéssel (Ha tényleg így néz ki akkor őszinte részvétem a finneknek)
balbako_
2017. augusztus 29. 08:26
Sokat levon a kijelentés peckességéből, hogy a kutya sem fenyegeti a Baltikumot. (Ja, így könnyű!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!