Teljes napfogyatkozás volt az Egyesült Államokban

2017. augusztus 22. 09:51

Magyar idő szerint este hétkor teljes napfogyatkozás köszöntött be az Egyesült Államokban. Az érdeklődők védőszemüvegben, Donald Trump anélkül tekintette meg a jelenséget.

2017. augusztus 22. 09:51

Magyar idő szerint 19 óra 16 perckor vette kezdetét az egész Amerikai Egyesült Államokban látható teljes napfogyatkozás. A napfogyatkozásra az Egyesült Államokban a nyugati parttól a keleti partig, egy, az egész országot átszelő sávban került sor – írja az Euronews.  A látványosságra több millióan vártak már Amerika-szerte, hiszen utoljára 99 évvel ezelőtt, Wilson elnök idején volt példa ilyenre az országban. Az érdeklődök speciális védőszemüvegben követték a jelenséget.

Nem úgy Donald Trump, aki fittyet hányva a szakértők intelmeire – miszerint védőszemüveg nélkül a napba nézni rendkívül káros a szemnek – bármiféle védelem nélkül tekintette meg a napfogyatkozást.

Napfogyatkozás akkor jön létre, amikor a Hold rövid időre teljesen kitakarja a Napot, így annak csak külső légköre, koronája látható az égbolton.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 22. 17:52
Először is napból van vagy hét és nem fogyatkoznak, Napból viszont csak egy van és az fogyatkozik ilyenkor. Másodszor pedig teljes napfogyatkozás idején nyugodtan lehet a Nap felé nézni védőszemüveg nélkül is, - eleve a szemüvegben semmit nem látni a sötétben - mivel a Hold eltakarja és a Hold sötét korongaj látszik, nem a Nap, a Napnak csak a koronája látszik olyankor, ami viszont semmikor máskor nem látszik. Harmadszor pedig máskor is nyugodtan szabad a Napba nézni egy kis trükkel. Annyi a trükk, hogy csak egyik szemmel, a másikat el kell takarni mondjuk tenyérrel, azaz nem az ujakkal, becsukni nem szabad. Így nem okoz károsodást, viszont kellemes érzést igen és közben persze látjuk is a Napot. Természetesen nem kötelező kipróbálni, de ha nem lenne igaz, akkor már vak lennék.
smarton
2017. augusztus 22. 13:49
Ha tovább nézzük a következő feljövő videót, akkor ott Trump védőszemüvegben pompázik... Istenem, ez az újságírás...
vérgőz
2017. augusztus 22. 11:59
:D:D:D Ja, mit neki a szemfényvesztés! Keményebb mint Chuck Norris, igazából ő szarta Norrist. Nem fog rajta sem a golyó, sem a globális felmelegedés. Egyedül a libsi sajtót nem bírja, de majd a Breitbart...
röviden
2017. augusztus 22. 10:56
Jó , Trump olyan, amilyen, de a videó nyitóképén mintha mégis lenne valami az orrán. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!