Politikailag nem korrekt – levették a műsorról az Elfújta a szélt

2017. augusztus 28. 07:29

A politikai korrektség a szórakoztatóiparon is erőt vesz az Egyesült Államokban: harmincnégy év után vette le műsoráról egy memphisi mozi az Elfújta a szél című filmet annak állítólagos „rasszizmusa” miatt.

2017. augusztus 28. 07:29

Harmincnégy év után vette le műsoráról a memphisi Orpheum mozi az Elfújta a szél című filmet, mert többen tiltakoztak annak „rasszizmusa” miatt – írta a Breitbart News című jobboldali hírportál a mozi közlése alapján vasárnap. Az amerikai polgárháború idején és az azt követő években játszódó, többszörös Oscar-díjas filmet 1939-ben  mutatták be.

A filmet Margaret Mitchell 1936-ban írt, azonos című regénye alapján Victor Fleming rendezte. Főszereplője Vivien Leigh, Clark Gable, Leslie Howard és Olivia de Havilland. A regény és a film központi alakja Scarlett O'Hara, egy déli ültetvényes lánya. A történet az ő életét és boldogulását, és azon keresztül az Amerikát 1861 és 1865 között emésztő polgárháborút és az utána következő időszakot mutatja be. 

A producer, David O. Selznick megtiltotta a filmben a néger kifejezés használatát. A Scarlett O'Hara dadáját alakító Hattie McDaniel volt az első afroamerikai színésznő Amerikában, akinek tehetségét – a filmben nyújtott művészi alakításáért – Oscar-díjjal ismerték el.

(MTI)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. augusztus 29. 16:40
A film - meg azt hiszem a könyv is - valóban rasszista, mindig is az volt. Ez olyan dolog, mint amikor játsszák a régi Kabos, meg Jávor stb. filmeket, ahol egy-egy Gazsi cigány vagy egyszerűen egy földműves is szerepel. Az is az. Ezt mindig meg kell állapítani, ha szóba kerül, de nem szabad irodalom órán kötelező olvasmánynak (vagy látványnak) kiadni. Kedvenc gyerekkori könyveim a Tom Sawyer sorozat is kissé annak számít. A gyilkos Indián Joe indián, és Jim is azért csak szökött rabszolga volt....
józan paraszti ész
2017. augusztus 29. 10:59
A cocializmus hülyesége fasorban sincs a libsizmushoz képest. Csak ez olyan mint a rák alattomosan terjed, és nagyon nehezen gyógyítható.
Tidal_wave
2017. augusztus 28. 22:23
A PC teoretikusai (nem a személyi számítógépre gondolok), először mindent betiltanak majd, aztán szépen lehúzhatják magukat a WC-n. Csak ha ledöntik az összes, nekik nem tetsző szobrokat, akkor már félig olyanok, mint az Iszlám Állam, már csak a gyilkolást kellene elkezdeniük, de ezt nem fogják nekik hagyni.
puszika
2017. augusztus 28. 17:56
Van még itt a mandin valaki aki példaként állítja elénk az USA-t?? Megy a libsi hiszti!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!