Memorandum a román államfőnek: Csíksomlyó legyen a világörökség része!

2017. július 19. 08:52

Az RMDSZ nevében Korodi Attila sürgette a Csíksomlyóra látogató Klaus Iohannist a helyzet rendezésére.

2017. július 19. 08:52

Memorandumot nyújtott át Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a Csíksomlyóra látogató román államfőnek a búcsú világörökségi listára vételével kapcsolatban – számolt be a Transindex.

Korodi kifogásolta, hogy a csíksomlyói búcsú eddig nem került fel az UNESCO listájára. Mint leírta, a búcsú felvételét az ENSZ szervezetének listájára azért utasították el a múlt év végén, mert az üggyel kapcsolatban nem volt megfelelő a román államot képviselő államtitkár hozzáállása.

A frakcióvezető arra is emlékeztette Iohannist, hogy „a román kulturális miniszter megígérte az ENSZ-testület etiópiai ülése után, hogy a román állam ismét felterjeszti a búcsút a világörökségi listára, de ez azóta sem történt meg”. Ebből a képviselő szerint az következik, hogy Románia nem akarja, hogy egy keresztény búcsú felkerüljön a védett szellemi kulturális örökségek listájára.

A teljes, román nyelven írt memorandum itt érhető el.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2017. július 19. 11:26
Ezek a vlachok, történelem nélküli nép, hazug mítoszokkal. Ezért gyűlölnek minket, többek között, pszichológiai eset.
balbako_
2017. július 19. 10:15
Haha! És be is kaphatja a szászból románná züllött féreg.
ottapont
2017. július 19. 10:05
románnak lenni foglalkozás
Sulammit
2017. július 19. 09:30
Bezzeg, ha az ortodoxok búcsújáróhelye lenne, már régen a világörökség része volna. Románia, csak az ortodox egyházat segíti pl. rengeteg templom felépítésével, de a katolikusokat ott üti ahol éri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!