Donald Trump vejét kérdezik orosz kapcsolatairól hétfőn a szenátusban

2017. július 23. 16:25

Összejátszott-e a tavalyi elnökválasztási kampányban Donald Trump kampánycsapata orosz tisztségviselőkkel? Ebben az ügyben hallgatja meg hétfőn Donald Trump vejét a szenátus.

2017. július 23. 16:25

A meghallgatások hete kezdődik Washingtonban: hétfőn az amerikai elnök vejét Jared Kushnert, szerdán az egyik fiát és a volt kampánytanácsadóját hallgatják meg a Oroszországhoz fűződő kapcsolataik ügyében a szenátusban. 

Összejátszott-e a tavalyi elnökválasztási kampányban Donald Trump kampánycsapata orosz tisztségviselőkkel? – hónapok óta ez a fogasnak látszó kérdés az egyik legfőbb téma, kongresszusi, valamint FBI-vizsgálatok tárgya Washingtonban. Michael Morell, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik volt igazgatója márciusban így fogalmazott: „ami azt a kérdést illeti, hogy vajon a Trump-kampány konspirált-e az oroszokkal. nagy a füstje ennek, de nincs lángja”. 

A törvényhozók várhatóan megkérdezik Kushnert, hogy miért hallgatta el találkozóit Kremlhez köthető orosz üzletemberekkel, és miért nem tett eleget törvényi kötelezettségeinek e találkozók bejelentését illetően. A meghallgatáson – az amerikai sajtóban megjelent információk szerint - a szenátorok valószínűleg nem csupán Kushner, hanem a Trump-kampánycsapat egészének orosz kapcsolatairól is faggatóznak majd.

A múlt csütörtökön 22 demokrata párti képviselő levelet írt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügyvezető igazgatójának, megkérdezve, vajon Kushner felesége, Ivanka Trump szintén elhallgatta-e férje egynémely külföldi kapcsolatát, vagy nem tett említést akár a saját – az orosz szálak felgöngyölítése szempontjából fontos – kapcsolatairól sem. A törvényhozók Ivanka Trumpot még nem invitálták meghallgatásra.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. július 24. 05:22
példátlan hazaárulás amit a trump család elkövetett és teszi még mindig az orosz führer áldásos, csekista közremüködésével, helyük a sitten van kivétel nélkül, életfogytiglan.
balbako_
2017. július 23. 18:27
Akik hisztiznek azért, mert Sorost megnevezte Orbán a migránsok fő támogatójának pont azok látnak minden bokorban Putyinokat.
djcs
2017. július 23. 17:19
Van abban valami mélységesen elszomorító, mikor magát a világ vezető hatalmának, a liberális demokrácia csúcsának tartott országban egy elveszített választás után a vesztes nem tud az eredménybe belenyugodni, és minden lehetséges undorító, aljas dolgot megpróbál, hogy akadályozza a megválasztott elnök munkáját, hátráltatva, megbénítva ezzel nem csak az elnököt, de az egész országot is. Persze ne feledkezzünk meg arról, hogy ez nem csak a demokraták sara. Ebben ugyan úgy hunyók a republikánusok is. Az USA eljutott a poszt-demokrácia, a demokrácia nélküli liberalizmus csúcsára. Az azonban téves elgondolás, hogy ha Trump megbukik, majd jön Killary. A Clinton időszak véget ért, a liberális ámokfutás véget ért. Az USA két lehetőség közül választhat. Vagy a Trumpizmus, vagy a Sanders féle amerikai szocializmus. Mind a liberális demokraták, mind a neoliberális konzervatívok útjuk végére értek.
zakar zoltán béla
2017. július 23. 16:52
A majmok, akik komolyan vették Darwin állításait, ahelyett, hogy MÁSRA hallgatnának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!