Újabb erős földrengés volt Közép-Olaszországban

2016. október 30. 09:44

Újabb földrengés volt Közép-Olaszországban reggel nyolc óra előtt. A rengések a Richter skála szerint 6,1-es és 6,6-os erősségűre voltak. Épületomlások történtek Norcia városában és Macerata térségében. A norciai Szent Benedek bazilika is összeomlott. A rengést Rómában is megérezték.

2016. október 30. 09:44

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg vasárnap reggel Közép-Olaszországban. A földrengés epicentrum a szerdai földrengések térségében volt Norcia és Perugia között tíz kilométeres mélységben. 

Az olasz polgári védelem első adatai szerint  a rengés 6,1 -es  erősségű volt. Az amerikai földtani intézet (USGS) először ugyancsak 6,6-os erősségűre mérte a 7 óra 41 perckor történt földmozgás erősségét. 

Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak össze. Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoznak, miközben egymást követik az utórezgések. Rómában is megijedtek az emberek.  

Az egyik szemtanú tweetjét a The Guardian osztotta meg. Jól látszik, hogy több noricai épület, többek között a Szent Benedek bazilika is összeomlott.  

Marche és Umbria tartományban szerdán több, a mostaninál kisebb földrengés is volt. Macerata város területén már akkor is több helyen omlások történtek. A térségben augusztusban volt egy több mint harminc ember életét követelő nagyobb földrengés.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2016. október 30. 13:00
Egy evszazmilliokkal ezelott kialakult foldlemez elmozdulasat ne keverjuk ossze a f@szfej Renzivel.
Harangláb
2016. október 30. 11:33
Ez is nagy baj, de az igazi katasztrófa az a Renzi...
Aerion
2016. október 30. 10:58
Újabb szendvicstéma a csárli hebdónak.
Edwin Hubble
2016. október 30. 10:28
Lám-lám, a magyar "polgári-keresztények" így tudnak örülni egy természeti katasztrófának. Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!