Clinton: Az oroszok beavatkoznak az elnökválasztásba

2016. szeptember 06. 10:14

Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje az orosz kormány beavatkozását gyanítja vetélytársa, Donald Trump megválasztásának segítésében. A Watergate-botrányhoz hasonlította a levelezési adatainak feltörését, miközben Putyin tagadja, hogy az orosz államnak bármilyen köze lenne az ügyhöz.

2016. szeptember 06. 10:14

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje azt mondta újságíróknak: hiteles jelentések tanúsítják, hogy az orosz kormány beavatkozik az amerikai választásokba. A politikus Ohióból Illinois államba tartva, a repülőgépen nyilatkozott kedden.

Az Egyesült Államok kormánya „nagy önuralomról” tett tanúbizonyságot az amerikai szerverek ellen elkövetett számítógépes támadások ügyében – mondta Hillary Clinton, aki nem vádolta meg nyíltan Moszkvát a hackertámadással, de sejtetni engedte, hogy az oroszokat tartja felelősnek.Úgy fogalmazott: „komolyan kell vennünk ezeket a fenyegetéseket és támadásokat”. Hozzátette: egy orosz hackertámadás az amerikai választások számítógépes rendszerei ellen „csaknem elképzelhetetlen”.

Olyan ez, mint a Watergate-ügy, csak most a kiber-korban” – mondta Clinton egy repülés közbeni sajtókonferencián, visszhangozva Tim Kaine elnökhelyettes-jelöltjének e heti szavait – írja a CNN.

Teknős a kerítésoszlopon

Még sosem volt olyan jelöltje az egyik fő pártunknak, aki az oroszokat több hekkelésre ösztönzi” – jelentette ki Clinton, utalva arra, hogy Júliusban Trump arra bátorította Oroszországot, hogy találják meg és tegyék közzé a Minisztériumban használt magánszerveréről törölt e-maileket, számolt be róla a Politico.

Amikor arról kérdezték, hogy gondolja-e, hogy az oroszok aktívan részt vesznek Trump megválasztatásában az ovális irodába, Clinton hosszabb hallgatás után így felelt: „Szerintem eléggé különös, hogy ez az esemény abban az időben történt, amikor Trumpból jelölt lett”.

Hozzátette: „Sokszor idézek egy nagyszerű mondást, amit az arkansasi éveim során tanultam: Ha egy kerítésoszlopon teknőst látsz, nem jutott oda magától”.

Putyin: Mit számít, ki tette?

Vlagyimir Putyin a Bloomberg-nek adott interjújában elmondta, hogy a Demokrata Nemzeti Bizottság többezer e-mailjeinek és dokumentumainak hekkelése szolgálat volt a társadalomnak, ugyanakkor tagadta az amerikai vádakat, miszerint bármi köze lett volna az akcióhoz az orosz kormánynak.

Figyeljen, számít-e egyáltalán, hogy ki törte fel az adatokat?” – kérdezte. „Az a fontos, hogy a tartalom közszemlére lett téve” – tette hozzá.

Nincs szükség arra, hogy a társadalom figyelme a probléma lényegéről pár kisebb dologra terelődjön azzal kapcsolatban, hogy kinek a műve volt” – mondta a DNC botrányról. „De még egyszer el akarom mondani, hogy semmit nem tudok róla, és állami szinten Oroszország sosem csinált ilyet” – hangsúlyozta az orosz elnök.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Területvédő
2016. szeptember 06. 19:34
Nem tudom, hogy van-e közük az oroszoknak Clinton egyre több mocskának kiteregetéséhez, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egyre több mocska derül ki. Azt viszont tudom, hogy ez a patkányhatalom szervezetten avatkozik be a világ majd minden országának belügyeibe a hálózatain keresztül.
tom hagen
2016. szeptember 06. 17:01
Miattam akár be is avatkozhat... Különben meg Putyinnak tök igaza van. Mrs. Orális Iroda sztorijában a hir a lényeg, nem a hírhozó!
atila68
2016. szeptember 06. 13:17
Hillary külső ellenséggel riogat. Kinek Putyin, kinek Soros. Vicces nem?
Kala pál
2016. szeptember 06. 11:43
Amíg a Clinton-alapítványokba csordogál a külföldi pénz addig nem avatkozik senki az elnökválasztásba. Tipikusan a szálka-gerenda gerenda esete! Az öreg tyúk nem bírja a mentális terhelést, bekavar ez még a választás napjáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!