Erik Prince: Hazudik az amerikai kormány váltságdíj-ügyben

2016. augusztus 09. 11:59

Hazudik az amerikai kormány, amikor tagadja az Iránnak fizetett váltságdíjat – nyilatkozta Erik Prince, az egykor az amerikai hadsereggel szerződő Blackwater magánhadsereg volt vezetője. Az üzletember Hillary Clinton szemére vetette, hogy ő okozta egy Amerika számára értékes iráni atomfizikus Irán általi kivégzését.

2016. augusztus 09. 11:59

Két izgalmas történetet helyez új megvilágításba az az interjú, amelyet Erik Prince, a Blackwater cég volt vezetője adott a Breitbart News Daily-nek.

Egyrészt a közelmúltban derült ki: éppen akkor juttatott titokban az Egyesült Államok Iránnak 400 millió dollár értékű készpénzt, amikor a közel-keleti állam három kémkedéssel vádolt amerikai-iránit szabadon engedett. Az Obama-kormányzat tagadta, hogy váltságdíjról van szó, ám Prince szerint ez „teljességgel hazugság”, mert igenis váltságdíj volt. Ez pedig a biztonsági cég vezetője szerint a legnagyobb váltságdíj, amelyet az USA valaha „terrorista nemzetnek” adott.

Az Erik Prince által idézett másik történet az Amiri-ügy. Shahram Amiri iráni atomtudós az Egyesült Államoknak szállított információt az iráni atomprogramról, de aztán visszatért Iránba, ahol letartóztatták és kivégezték. Prince szerint valójában az történt, hogy a kincset érő információk birtokában lévő tudós disszidált Iránból az Egyesült Államokba, ám az irániak a családjával zsarolták, ezért hazatért, ahol aztán kivégezték.

Prince szerint mindez azért történhetett meg, mert az amerikai kormányzat elszúrta, hiszen nem védte meg az értékes forrását, De maga Hillary Clinton is felelős, hiszen a kiszivárgott e-mailjei alapján ítélhették el Amirit – nyilatkozta Erik Prince. Úgy látja: „Amerika nem viseli gondját azoknak az embereknek, akik segítenek Amerikának”.

A beszélgetést itt meghallgathatják

A Blackwater egykori vezetőjével néhány hónappal ezelőtt készített egy nagyinterjút a Mandiner.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2016. augusztus 09. 13:46
Az amerikai kormányban másodállásban Hillary Clinton lesz az irattáros.
Peter8811
2016. augusztus 09. 13:02
Csak megszokásból hazudnak ez a liberális elv talmudi alapjoga.
Spiltyu
2016. augusztus 09. 12:49
"... maga Hillary Clinton is felelős, hiszen a kiszivárgott e-mailjei alapján ítélhették el Amirit" Hmmm... Nos ebben az esetben tényleg Trump az aki nemzetbiztonsági kockázatokat hordoz.
polnemkor
2016. augusztus 09. 12:48
"Az a véleményem, hogy a következő húsz évben Európában is több ilyen céget, több ilyen alapon szerződtetett fegyverest és aktívabban fognak alkalmazni a hadszíntereken, mint eddig bármikor az elmúlt négyszáz évben. Ugyanis az európai fegyveres erők nem túl hatékonyak, a politika korlátozza a felhasználhatóságukat" No comment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!