Patthelyzet Aleppóban: éhezik a város

2016. július 31. 09:36

A szír kormánycsapatok és az oroszok körbezárták a polgárháborúban már rommá lőtt Aleppó városát. 300-350 ezer éhező ember rekedt a falak között, ezért az ostromlók folyosót nyitottak, hogy elhagyhassák a várost az éhező civilek. Az ENSZ és a lázadókkal szövetséges Egyesült Államok azonban nem tanácsolják a város elhagyását, szerintük ez csak trükk, hogy a lázadók letegyék a fegyvert.

2016. július 31. 09:36

Még csütörtökön döntöttek úgy a Bassár el-Aszad szolgálatában álló szír kormányerők és az őket támogató oroszok, hogy folyosót nyitnak az éhező civilek számára a körbezárt Aleppóban – írja az Origo több nemzetközi forrás alapján.

300-350 ezer civilről érkezett a hír, akik az ostromlott városban rekedtek. Az ENSZ azonban, és a lázadókkal szövetséges Egyesült Államok nem tanácsolják a város elhagyását, szerintük a folyosó csak trükk, hogy a lázadók letegyék a fegyvert, a kormányerők és az oroszok ugyanis eddig sem voltak tekintettel a civil lakosságra.

Ennek megfelelően ezidáig csak néhányan merték használni a folyosót, orosz források szerint 137 civil és 53 magát megadó lázadó hagyta el a várost. Az ENSZ különmegbízottja, Staffan de Mistura közben arra szólította fel az oroszokat, hagyják az ENSZ-re a civilek kimenekítését, az ENSZ számításai szerint ugyanis két héten belül teljesen elfogyhat a városban az élelem.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2016. augusztus 01. 09:38
Szóval az USA szerint inkább haljon éhen 300 ezer ember, csak az általuk támogatott fegyveresek kezében maradjon fegyver. A nácik sem voltak rosszabbak ennél.... :(
gonterl
2016. augusztus 01. 08:10
A patt helyzetről! Ez a kifejezés a sakk játékból származik és azt az állapotot jelenti, amikor sem a fehérnek, sem a feketének nincs esélye a győzelemre. Mivel Aleppót az egyik fél körbezárta, a bezártaknak valóban nincs győzelmi esélye, de a bezáróknak van. Következtetésképpen, ez a helyzet nem nevezhető patthelyzetnek. Azt pedig, hogy mit csinál a legyőzöttekkel a legyőzőjük, csak a legyőzőtől függ. Persze a legyőzőt mindenféle szervezetek befolyásolhatják, de a döntés végül is, az ő kezében van.
1120
2016. július 31. 21:34
Az USA és az általa kézivezérelt ENSZ halálra ítélt 350 ezer embert. Fasza.
greg
2016. július 31. 19:22
Nem kár értük. Már az összes 10ezer feletti muszlim várost atomozni kellet volna. Még Francia országban is. Akit megfertőzött az iszlám idiotizmus annak pusztulnia kell. És ha bárki megsajnálná őket. Ha ők lettek volna a technikailag fejlettebbek már rég nem lenne Keresztény nyugati, vagy Keleti kínai civilizáene vagy egyátalán civilizáció. És miután mindenkit lemészároltak egymást kezdenék ölni, hogy ki a nagyobb muszlim. Irtani kellene őket gondolkodás nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!