Illegális bevándorlás: mélységi határőrizetet vezetnek be

2016. július 04. 16:51

Mélységi határőrizetet vezetnek be a szerb és a horvát határ mentén kedden éjfélkor – közölte Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó hétfőn, Budapesten. Hozzátette: indokolt a harmadfokú terrorellenes készültség fenntartása, mivel Európa-szerte nem csökkentek a biztonsági intézkedések.

2016. július 04. 16:51

Úgynevezett mélységi határőrizetet vezetnek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén kedden éjfélkor – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bakondi György elmondta: ez azt jelenti, hogy azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a határkerítésen található kapukig, és útbaigazítják őket a legközelebbi tranzitzóna felé. Az intézkedést, amellyel egy időben jelentősen megerősítik a határőrizeti erőket a térségben, az Országgyűlés felhatalmazása tette lehetővé – fűzte hozzá.

A főtanácsadó elmondta, hogy az idén 17 351 illegális határátlépőt fogtak el (tavaly 391 ezret), és 330 embert tartanak idegenrendészeti őrizetben. Ebből 13 embert fogtak el mindössze a horvát határszakaszon az idén, ami elenyésző a szerb szakaszon tapasztalt aktivitáshoz képest.

Indokolt a harmadfokú terrorellenes készültség

Tájékoztatása szerint erőszakos határátlépés, vagyis a határzár bizonyítható megrongálása miatt 4942 esetben indult eljárás tavaly szeptember óta. Tavaly 1176 ember állt bíróság elé embercsempészet miatt, az idén 163. Menekültkérelmet az elmúlt évben több mint 177 ezren, ebben az évben pedig 22 ezren adtak be, ám mindössze 264-en szereztek menedékjogot.

Bakondi György kérdésekre válaszolva arról is szólt, hogy a harmadfokú terrorellenes készültség fenntartása annál is inkább indokolt, mert szerte Európában nem csökkentek a biztonsági intézkedések, Franciaországban jelen pillanatban is rendkívüli állapot van érvényben, és számos terrortámadás történik, a legutóbbi Törökországban volt.

Van biztosítás

Ugyancsak kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a fiatal migránsokat befogadó fóti állomáson a múlt héten verekedés tört ki afgán és pakisztáni fiatalok között, három ember könnyebben megsérült. A rendőrség garázdaság miatt büntetőeljárást indított – mondta Bakondi György.

A főtanácsadó kitért arra is, hogy a honvédséggel szemben a belügyi állománynak van biztosítása.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takács Dezső
2016. július 21. 01:10
Itt annyi intézkedés van de egy sort nem olvasok hogy mai nappal 20 000 illegális bevándorolt vissza küldtek Törökországba /Irakba/ Afganisztánba vagy a pokolba repülövel hajóval erős katonai kíséret mellett.Hogy sunyi módon eltárolgatják őket Körmenden meg sokfelé és csak gyűlnek .
bunko_jobbos
2016. július 05. 18:09
A visszakísérik a kapuig azt jelenti, hogy kib*ssuk őket oda, ahonnan jöttek? " ez azt jelenti, hogy azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a határkerítésen található kapukig, és útbaigazítják őket a legközelebbi tranzitzóna felé." Ha így van, az nem rossz. Csak a görény ejus paraziták mit szólnak hozzá? Gondlom ha át is jutnak a kerítésen, 8 km-en belül a 99,7%-ukat elfogják.
abcdef
2016. július 05. 18:09
Sajnos villanyt nem engedhetünk bele a brusseli gazdáid miatt.
Energetikus
2016. július 05. 18:09
... Bakondi már a szerb/horvát határ mélységi szakértöje is ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!