Vasárnap részlegesen újranyit a brüsszeli reptér

2016. április 02. 17:29

A március 22-i terrortámadások után vasárnap nyitják újra a brüsszeli Zaventem repülőteret, de csak részlegesen. A Brussels Airlines három gépe száll csak fel majd. Közben Belgiumban vádat emeltek egy férfi ellen egy állítólag Franciaországban tervezett terrortámadással összefüggésben.

2016. április 02. 17:29

Újranyit a reptér

Vasárnap részlegesen újranyitják a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol az előző héten kettős robbantásos merényletet hajtottak végre – jelentette be a légikikötőt üzemeltető vállalat. 

Arnaud Feist, a vállalat igazgatója arról számolt be szombati sajtótájékoztatóján, hogy másnap három járatot fog indítani a Brussels Airlines belga légitársaság a repülőtérről. „A belgiumi légi közlekedés történetének legsötétebb napjait élte meg az ország” – mondta Feist a tizenhat halálos áldozatot követelő repülőtéri robbantásokról.

A március 22-én elkövetett terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként romos repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más városok repülőtereire irányították át.

Újabb feltételezett terrorista ellen emeltek vádat

Újabb ember ellen emelt vádat szombaton a belga szövetségi ügyészség a Franciaországban nemrégiben meghiúsított terrortámadással kapcsolatban.

Az ügyészség tájékoztatása szerint terrorszervezetben való részvétel miatt emeltek vádat a Y. A. nevű, belga állampolgárságú férfi ellen, akit még csütörtökön vettek őrizetbe a hatóságok. 

A 33 éves férfi a harmadik személy, aki ellen vádat emelt az ügyben a belga vádhatóság.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2016. április 02. 20:52
Szanyi is nyit Brüsszelben részegesen.
Csigorin
2016. április 02. 20:23
Gondolom ez a "belga allampolgar" is okyan hogy se flamand se vallon...
néhai Ch.Pilot
2016. április 02. 18:14
Na, tessék! Egy reptér szerinted bolt kategória? A vasútállomások, buszállomások, repterek nincsenek nyitva itthon is vasárnap? Hülye-e vagy?
néhai Ch.Pilot
2016. április 02. 18:04
Meg nem erősített hírek szerint azért vasárnap, hogy demonstratíve támogassák az MSZ(M)P vasárnapi nyitvatartási népszavazási kezdeményezését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!