Offshore: tömegek tüntettek Izland kormányfője ellen

2016. április 05. 09:14

Miután kiderült, hogy Sigmundur Davíd Gunnlaugsson izlandi kormányfő érintett a panamai offshore világbotrányban, tömegek tüntettek ellene Reykjavíkban.

2016. április 05. 09:14

Sigmundur Davíd Gunnlaugsson izlandi miniszterelnök egy cég révén érintett a Panama Papers címmel napvilágra került offshore világbotrányban. A kiszivárgott információkkal egy svéd riporter szembesítette a politikust, aki ott helyben teljesen zavarba jött a kérdések miatt.

Izland fővárosában, Reykjavíkban az offshore botrány miatt több ezres tömeg tüntetett Gunnlaugsson ellen.

„Biztos, hogy nem mondok le, mert ami számomra ezekből az iratokból kiderült, az csak az, hogy a feleségem befizette az adókat. Ráadásul érdekellentét sem áll fenn, amiért izlandi cégekbe fektetett” – mondta az izlandi kormányfő.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. április 05. 21:44
forrás Denia.. http://vs.hu/gazdasag/osszes/offshore-rezsicsokkentes-magyar-modra-0128 csak ne kérd, hogy értelmezzem neked..mert elöbb tanitok meg egy koalát deriválni...mit téged magyarul...
gudmen
2016. április 05. 21:43
"2014. jan. 28. - Az index beszámolója szerint az MVMP eleve a MET egy svájci ... Felesleges láncszem 51 milliárdos haszonnal ... A tulajdonosok 245 millió dollár osztalékot (55 milliárd forint) vettek ki a cégből az év végén - írta az Index. ... a cég pedig Garancsi Istváné, aki a Videoton labdarúgócsapatának is tulajdonosa." 55 milliárd....vajon miért nem érdekli a magyar államot? azt a magyar államot aki 12 milliárd többlet bevételért bevezette volna netadot...azt a kormányt aki a 11 milliárdos bérrendezést az egészségügyben képtelen megtenni... miért nem a minden jogositvánnyal rendelkezö MOL végzi a kereskedést? még egyszer mondom...orbán és stromanjai offshore számláin frank százmilliok milliárdok pihennek..
Szúnyog
2016. április 05. 15:47
Ilyen sokan laknak Izlandon? :)
Mutimi
2016. április 05. 12:13
Ez tényleg tömeg. Gondoljatok bele, ők összesen 300 ezren vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!