Emberéletekkel játszott a német vasutas

2016. április 13. 09:21

A vasúti forgalomirányító okostelefonján játszott, játék közben pedig rossz gombokat nyomott meg, így küldött téves jelzéseket az egymás felé tartó vonatoknak. A történtek eredménye: 11 halott, több mint 80 sérült.

2016. április 13. 09:21

11 halott, több mint 80 sérült volt egy német vasúti forgalomirányító telefonos játékának eredménye. A vasúti forgalomirányító ugyanis okostelefonján játszott, játék közben pedig rossz gombokat nyomott meg így küldött téves jelzéseket az egymás felé tartó vonatoknak – tudósít az Euronews.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2016. április 13. 10:15
A 21 században miért nincs egy olyan automatika ami visít ha ugyanazon a vágányon két vonat van ráadásul egymással szemben. És nem csak az irányítónál hanem a vezetőnél is. Sőt lekapcsolja az adott vágány áramellátását. Itt nem csak az irányító a hibás, de nyilván őrajta fogják elrúgni a port...
Sörgyári megálló
2016. április 13. 10:03
A híres német precizitás a posztmodern korában. Egy minapi cikk szerint nem mernénk repülőre ülni, ha tudnánk, hogy a költségcsökkentés és hatékonyság nevében kiket nem ültetnek a pilótaszékekbe. Ámen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!