Terror Brüsszelben: Az Iszlám Állam öngyilkos merénylői robbantottak

2016. március 22. 10:38

Két terrorista öngyilkos merényletet hajtott végre kedd reggel a brüsszeli Zaventem repülőtéren. Később egy EU-negyedhez közeli metróállomáson is felrobbantotta magát egy terrorista. A merényletekben legalább 34-en meghaltak és 200-an megsérültek. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a robbantásokért. A legmagasabb fokú terrorkészültség lépett érvénybe Belgiumban. Három napos gyászt hirdettek a belgáknál. Percről percre tudósítunk.

2016. március 22. 10:38

Megerősítették a belga hatóságok a VRT közszolgálati tévé azon értesülését, miszerint öngyilkos merénylet volt a brüsszeli Zaventem reptéren kedd reggel történt egyik robbantás. A második bombát viszont távvezérlővel robbantották fel. A reptéren a tűzszerészek később találtak egy harmadik pokolgépet is. A merényletben tizennégyen meghaltak és kilencvenhatan súlyosan megsérültek.

Nem sokkal később az EU-negyedhez közeli Maelbeek metróállomáson is robbantás történt. A bomba egy három tagból álló metró középső kocsijában robbant éppen a szerelvény elindulásakor. A metróban legalább húszan meghaltak a brüsszeli polgármester közlése szerint. A metrót és a tömegközlekedést lezárták és a legmagasabb fokú terrorkészültséget vezették be. A VRT úgy tudja, a belga parlamentet is evakuálják.

Az Európai Tanács a keddi üléseit elnapolta, az Európai Parlamentet viszont nem ürítik ki, de emelik az épületben a rendőri jelenlétet.

A terrortámadás után a londoni, a párizsi és több közép-európai reptéren is szigorítják biztonsági intézkedéseket.

Délután 16 óra után az Iszlám Állam közleményt adott ki, amelyben magára vállalta a brüsszeli merényleteket. Belgiumban három napos gyászt hirdettek a terrorcselekmények miatt.

Percről percre tudósítunk.

*

Fotó: Le Figaro

Összesen 598 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2016. március 23. 08:55
Ezek a csodálatosan integrálódott muszlimok mind veszélyt jelentenek a közbiztonságra. A magát felrobbantó testvérpár is az integráció példaképei, ismertek voltak a rendőrség előtt. Most jött belőlük egymillió. Szegény Európa. :(
Venn
2016. március 23. 07:12
Európában nem történt és nem történik SEMMI, AMIG valamelyik város véres napja után az eus vezetők egy harckocsikkal védett utcán összekapaszkodva demonstrálják! MIT IS?? Azt, hogy jól kibaltáztunk veletek európai százmilliók, de nézhettek minket a tv-ben! Majd díszebéd és díszvacsora, hazarepülés közpénzen.... VALAMI csak AKKOR történik majd, ha a százmilliók vonulnak az utcára azzal a jelszóval, hogy ELÉG,ÉS ÚJ VÁLASZTÁSOKAT TARTANAK és lecserélik az EU-t elveszejtőket!!!
Dénia
2016. március 23. 06:04
Miez? A belgák dacból előveszik újra a keresztet? Most már nem zavarja őket, hogy az bánthatja a muszlimok érzékenységét?
states
2016. március 23. 03:32
Hehe. Hazai balterroristáinknak már megint bebaszott a migránsügy, szegény szocik lányos zavarukban tegnap még a kormány biztonsági intézkedéseit is támogatták. Közben persze lehetett hallani a fogcsikorgatást. Hihi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!