Bejutott az ENSZ konvoja az éhező szír városba

2016. január 12. 11:17

Az ostrom alatt tartott szíriai Madaja hónapok óta nélkülöz, több tucatnyian haltak már éhen, és százaknak lenne szükséges minél hamarabbi orvosi kezelésre.

2016. január 12. 11:17

Sikeresen megérkezett az ENSZ első segélyszállítmánya a hónapok óta nélkülöző és ostrom alatt álló szíriai városba, Madajába, ahol a helyi orvos szerint az elmúlt két hónapban több tucatnyian haltak éhen. Madaját az al-Kaidához kötődő szunnita terrorszervezet, az an-Nuszra Front és több kisebb fegyveres csoport ellenőrzi.

Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete arról beszélt hétfőn, hogy emberek ezrei élnek hasonlóképpen Szíriában. Szándékosan ostromgyűrűbe fogva, szánt szándékkal éheztetve. Az onnan érkező fotók II. világháborús felvételekhez hasonlóak – kétségbeejtőek. Szíria ENSZ-nagykövete visszautasította, hogy a rezsim készakarva sanyargatja a lakosságot. Azt hangsúlyozta, hogy ők maguk is küldenek és kérnek is segélyszállítmányokat a városba. „Csak hát a terroristák lecsapnak ezekre a szállítmányokra. Őmiattuk sínylődik a lakosság. Miért, mit gondoltak, talán angyalok?” – kérdezte.

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala szerint Madajából legalább 400 embert azonnal ki kellene menekíteni, hogy megfelelő orvosi ellátást kaphassanak.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. január 12. 20:33
Ezek terroristák. Pusztulniuk kell. A terroristák által körbezárt a hadsereg által ellenőrzött Del ez-Zor város lakóiért persze nem aggódik az ENSZ.
sozlib_abschaum
2016. január 12. 12:18
"Madaját az al-Kaidához kötődő szunnita terrorszervezet, az an-Nuszra Front és több kisebb fegyveres csoport ellenőrzi" Szerintem így helyes Madaját az al-Kaidához kötődő (amcsik által létrehozott) szunnita terrorszervezet, az an-Nuszra Front és több kisebb fegyveres csoport ellenőrzi
Megtalálta
2016. január 12. 12:12
Ezt az Al-Nuszrát is a mérsékelt ellenzékiek közt tartja számon az Usa védelmi minisztériuma?
Mich
2016. január 12. 12:10
A civileket természetesen segíteni kell... de előtte/közben ki kell füstölni az iszlamista terroristákat, akik élő pajzsnak használják a civileket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!