Kilőttek egy orosz gépet a törökök

2015. november 24. 10:17

Légvédelmi rakétákkal lőtt le a török hadsereg egy Szíriában szolgáló orosz repülőgépet a szír-török határon. Az oroszok szerint a repülő Szíria fölött repült, a törökök viszont azt állítják, hogy többször is figyelmeztették a gépet. A pilóták katapultáltak.

2015. november 24. 10:17

Az első hírek szerint az orosz gépet a török légierő F-16-osai lőtték ki, mert megsértette a légteret kedd reggel. A SZU-24-es vadászgép a szír-török határnál lépett engedély nélkül a légtérbe. Hosszas zuhanás után a repülő egy Yamadi nevű falunál csapódott a földbe és robbant fel. A pilóták még időben katapultáltak. Az egyiket elfogták a törökök, a másikat még keresik.

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy a gép az orosz légierő Szíriában szolgáló kötelékébe tartozott. A törökök hatezer méteres magasságban egyes hírek szerint légvédelmi rakétával, más hírek szerint két török vadászgép közreműködésével lőtték ki a gépet. Az orosz minisztérium azt állítja: bizonyítani tudják, hogy a gép a szír légtérben repült, amikor a törökök lelőtték. A török jelentések szerint többször is figyelmeztették a gépet, amely a közzétett radarkép szerint többször átrepült török terület fölött.

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Területvédő
2015. november 24. 16:07
Akkor most lett világos, hogy Erdogan és bandája kiket szolgál, és honnan is támogatják Amerika mellett legjelentősebben az ISIS-t. Már egy ideje kezdtem rájönni, hogy Erdogan a legsötétebb hátterű politikusok egyike, ez most újra megerősítést nyert. Vonának és Orbánnak is nagyon át kell gondolni, hogy ezzel a terroristával bármilyen kapcsolatra törekedjen.
Akitlosz
2015. november 24. 13:45
Azért érdekes, hogy a magyar légteret sérti meg egy idegen repülőgép, akkor sohasem lövik le azt, hanem kikísérik az országból. Mintha egy bolti tolvaj büntetése csak annyi lenne, hogy kikísérik az üzletből a biztonsági őrök. Kivéve persze, ha izraeli a gép, mert akkor még ezt sem. Látványosan nem hajlandó kinyomozni a magyar rendőrség azt a gyilkosságot, amelyik az izraeli kémrepülőgépek Budapest feletti repkedése idején történt. Meggyilkolták akkor a Palesztin Felszabadítási Szervezet - amely ugye teljesen legális szervezet, ezért törvényesen nem lehetett ellene tenni semmit - budapesti összekötőjét.
Akitlosz
2015. november 24. 13:38
A szíriai légvédelem is lelőhetne pár légtérsértő amerikai, izraeli, francia repülőgépet. Az oroszok már biztosítják az ehhez szükséges technikát, a lopakodók sem lennének biztonságban. A NATO jelenti a legeslegnagyobb veszélyt a világbékére. Elvileg védelmi szervezet létére még soha senkit nem védett meg senkitől, ellenben már megtámadott vagy 20 országot.
Senye Péter
2015. november 24. 13:37
Ha meggondoljuk, hogy az amcsik a II. vh folyamán tévedésből még Svájcot is bombázták és a svájciak megelégedtek a kártérítéssel, a törökök úgy látszik jobban félnek a kurdok orosz együttműködéssel történő megerősödésétől, mint az iszlám állam térnyerésétől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!