Újra támadott Szíriában az orosz légierő

2015. október 01. 16:22

Ezúttal Idlib tartományban egy lőszerraktárt, Hamában pedig az Iszlám Állam egyik főhadiszállását bombáztak le az orosz védelmi minisztérium állítása szerint.

2015. október 01. 16:22

Az orosz légierő gépei szerdáról csütörtökre virradó éjszaka már a második hullámban szálltak fel, hogy a hivatalos közlés szerint terrorista célpontok ellen folytassanak légicsapásokat. Az amerikaiak és a velük szövetséges szíriai lázadók szerint viszont az oroszok nem az Iszlám Államot, hanem a szír kormány ellen harcoló más ellenzéki erőket támadták.

A moszkvai védelmi minisztérium azt közölte: az első hullámban az orosz hadsereg katonai felszerelésekre, kommunikációs berendezésekre, valamint fegyver-, üzemanyag- és lőszerraktárakra mért csapást szerdán a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

A második hullámban pedig Idlib tartományban egy lőszerraktárt, Hamában pedig az Iszlám Állam egyik főhadiszállását bombáztak le.

 

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Migránspátyolgatás
2015. október 02. 11:10
Akkor azért volt nemrég netannyau Moszkvában hogy kérje Putyint, ne küpjön bele a Sziria Iraq kiürítési tervükbe hogy jön így létre a helyükün nagy izrael?
Migránspátyolgatás
2015. október 02. 11:09
egysegelem "Ilyeneket az ir, az masol, akinek a leghalvanyabb fingja nincs a vilagpolitikarol." melyikről? Arra a hazug cion hazugságpropagandára, amit te itt nyomsz az oldalon, ,ár értelmesebb emberek régen nem vevők
Hora
2015. október 02. 08:04
Egy fontos dolog: Az orosz diplomácia vezetője szerint előre, nyíltan megmondták - Vlagyimir Putyin elnök nem is egyszer -, hogy a szíriai vezetés kérésére "kizárólag az Iszlám Állam és más hasonló terrorista csoportok elleni harcot" segítik. Ha az Egyesült Államok részéről olyan aggodalmak vannak, hogy "a célpontok esetleg nem ezek voltak ... akkor ezt nyilván bizonyítani tudják" - tette hozzá. Lavrov kifejtette, hogy Moszkvának is vannak aggodalmai az Egyesült Államok vezette katonai koalíció szíriai légicsapásaival kapcsolatban. Mégpedig az, hogy John Kerry szerint az ENSZ Alapokmányának 51. cikke alapján hajtják végre támadásaikat, holott ez a cikk kizárólag az olyan esetekre vonatkozik - hangsúlyozta -, amikor egy adott állam kéri, hogy védjék meg. "Ilyen kérést Szíria a koalícióhoz nem intézett, Oroszországhoz viszont igen" - hangsúlyozta.
Migránspátyolgatás
2015. október 02. 01:34
Ivan Konovalov biztonságpolitikai szakértő pénteken a Szputnyik rádiónak nyilatkozva kifejtette, hogy ezzel az Egyesült Államok amellett, hogy szándékos provokációt hajt végre Kelet-Európában, a hadgyakorlatok leple alatt atomháborúra készül Oroszország ellen. Konovalov szerint az amerikai légierő A-10-es gépei technikailag képesek atomtöltet célba juttatására az orosz határon túl, és az Egyesült Államok mintegy 200 B61 atomtöltetet tart készenlétben Európa területén. Konovalov szerint Moszkva továbbra is azzal számol, hogy a NATO folytatja a haderő-összpontosítást Oroszország határai mentén, mert a nyugati katonai tömb inváziós előkészületeket folytat. Az atomtöltet célba juttatására alkalmas gépek megjelenése Észtországban heves reakciókat vált ki az orosz közéletben. Moszkva figyelemmel kíséri az amerikai atomtöltetek elhelyezkedését Európa területén, és megelőző intézkedéseket hozhat abban az esetben, ha az amerikaiak a balti országokban is atomfegyvert helyeznének el. A várakozások szerint a következő hónapok során továbbra is folyamatosan áramlanak az amerikai fegyverek Kelet-Európába, és a NATO akár egy éven belül készen állhat egy Oroszország elleni offenzívára. Orosz katonai szakértők szerint az amerikai haderő Kelet-Európában 2016 végére éri el azt a készültségi szintet, hogy készen álljon a közvetlen konfrontációra Oroszországgal. http://hidfo.ru/2015/09/az-egyesult-allamok-kelet-europabol-merne-atomcsapast-oroszorszagra/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!