Méreg került a levegőbe: kitelepítik a tiencsini robbanás környékén élőket

2015. augusztus 15. 13:37

Kiürítik a 15 milliós kínai Tiencsin kikötőváros azon részét, melyet szerdán több robbanás is sújtott. A rendőrség ugyanis elismerte: gyors halált okozó nátrium-cianid került a levegőbe.

2015. augusztus 15. 13:37

Gyorsan ölő méreg kerülhetett a levegőbe Tiencsinben a szerdai robbanássorozat után: a hatóságok a nátrium-cianid miatt kitelepítik a környéken élőket – írja a hvg.hu. Nagyobb dózis belélegzése esetén a vegyszer előbb eszméletvesztést, 45 percen belül kómát, két órán belül halált okoz, ha nem érkezik időben orvosi segítség.

A hatóságok a robbanás 3 kilométeres körzetének kiürítését rendelték el. A zóna határán rendőri és katonai ellenőrző pontokat létesítettek. Szemtanúk zűrzavarról, kaotikus állapotokról számolnak be.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2015. augusztus 15. 18:15
Az hozzátartozik, hogy a NaCN többsége a robbanás tűzében szépen elégett Na2CO3 és valamilyen NOx vegyületeké. Amúgy meg a szilárd kristályos anyagról beszélünk. Azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy a levegő CO2 tartalma lassan bontja és szabadul fel a hidrogén-cianid (HCN).
dávid
2015. augusztus 15. 15:28
Nem kapkodták el...4 nap telt el
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!