Lezártak egy repülőteret a chilei vulkánkitörés miatt

2015. április 24. 09:54

A chilei Calbuco vulkán kitörése már a szomszédos Argentínában is gondot okoz. A turisták által kedvelt San Carlos de Bariloche város repülőterét le kellett zárni a tűzhányó okozta porfelhő miatt.

2015. április 24. 09:54

A chilei Calbuco vulkán kitörése már a szomszédos Argentínában is gondot okoz. A tűzhányó hirtelen 15 kilométeres magasságú porfelhőt lőtt szerda este a magasba. A környékről kitelepítették az embereket.

Az északkeleti szél a hamufelhőt a szomszédos Argentína felé fújta, ott több városban is több centi vastag hamuréteg telepedett a földre. A turisták által kedvelt San Carlos de Bariloche város repülőterét le is kellett zárni. Az ott lakók szemüveggel és pormaszkkal védekeznek. Az ország elnöke, Michelle Bachelet azt mondta, az evakuációs zóna 20 kilométeres körzetében egészségügyi riadót rendeltek el, mivel a helyzet rosszabbodására számítanak, folyamatos elemzik a levegő összetételét.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!