Terrorveszély miatt elmaradt a farsang Braunschweigban

2015. február 15. 17:07

Iszlamista terrortámadás veszélye miatt elmaradt az egyik legnagyobb német farsangi rendezvény, a braunschweigi Schoduvel. A kezdés előtt alig két órával mondták csak le a rendezvényt, mert a hatóságok konkrét támadás veszélyéről szereztek tudomást.

2015. február 15. 17:07

Az alsó-szászországi Braunschweigban évente megrendezett Schoduvel az egyik legnagyobb szabású, farsangi rendezvény Németországban: idén nagyjából 250 ezer résztvevőre számítottak, viszont terrorfenyegetettségre hivatkozva végül lemondták a rendezvényt. A felvonulást csak a kezdés előtt fél órával fújták le, mert „megbízható állambiztonsági forrásoktól származó értesülések szerint iszlamista hátterű, konkrét támadás veszélyezteti” a rendezvényt – idézi az Index a rendőrség közleményét.

A rendőrség azt kérte azoktól, akik szerettek volna a farsangi felvonuláson részt venni, hogy meg se közelítsék a rendezvény helyszínét, sőt el se induljanak Braunschweigba. 

Michael Pientka, a braunschweigi rendőrség vezetője az NDR televíziónak azt mondta: a farsang lefújásának nincs köze a koppenhágai merényletekhez.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. február 16. 10:08
Merkel: Az iszlám része Németországnak.
justiceforhungary
2015. február 16. 07:25
''Charlie'' örül átverte Európát az volt a cél hogy rettegjen Európa rettegő embereket az orruknál lehet vezetni éljen a liberális demokrácia
kuwiq
2015. február 15. 21:42
Az Alternative für Deutschland ma bejutott a hamburgi kormányzatba. Először nyugati tartományban vesznek részt a kormányzatban. Az SPD nyert, a CDU eléggé leszerepelt.
kuwiq
2015. február 15. 18:14
A tömeg már elöntött az utcákat, a nép baromi csalódott volt, hogy haza kell menni. A PEGIDA megint sok szimpatizánsra tett szert. Az a rengeteg ember nem zárta a szívébe a terroristákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!