Napi: Elfordul a lengyel Jog és Igazságosság Orbán Viktortól

2015. február 19. 15:37

Nem volt hajlandó találkozni Varsóban Orbán Viktorral eddigi legnagyobb lengyel csodálója, Jarosław Kaczyński, a Jog és Igazságosság párt elnöke a Rzeczpospolita konzervatív lengyel lap szerint. A varsói vélekedések szerint „Lengyelországot Budapesten hátba szúrták”.

2015. február 19. 15:37

Lengyelországot Budapesten hátba szúrták. Ezt a tényt nem hagyhatja világos válasz nélkül a lengyel politika – írja az onet.pl a Napi.hu összefoglalója szerint, ami szerint Orbán Viktor meg akarja hiúsítani az európai energetikai unió létrehozását, amit a lengyelek javasoltak, Putyin pedig az Európai Uniót döfte hátba Budapesten, ezért a magyar kormányfő varsói látogatásán a lengyeleknek valamit tenniük kell. A lengyel forrás a Bloombergre hivatkozva állítja, hogy Orbán Viktor ígéretet tett a reverz gázszállítások leállítására Ukrajnának. 

 
Orbán Viktor oroszbarát politikája nehéz helyzetbe hozta a lengyel jobboldalt, főleg a legnagyobb ellenzéki pártot, a Jog és Igazságosságot (PiS) és vezetőjét, a hajlíthatatlanul oroszellenes Jarosław Kaczyńskit, aki évek óta példaképének tekintette a magyar miniszterelnököt.
 
A Pis parlamenti frakciójának vezetője, Mariusz Blaszczak bejelentette: Kaczynski visszautasította a magyar kormányfő környezetéből érkezett meghívást az Orbán Viktorral való találkozóra, mert annak politikája megsérti az európai szolidaritást. A politikai helyzetre való tekintettel értékelésünk szerint egy ilyen találkozónak nem volna értelme – mondta a jobboldali politikus, akit a konzervatív Rzeczpospolita idézett.

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andre
2015. február 20. 07:02
vegre vannak gerinces lengyelek,akik nem feledtek el a KATYINI erdoket.............nem ugy mint a mi kis ORBANUNK az 1956-os ALDOZATOKAT!!!!!!!(what a seggfej!!!) idaig sullyedni.....de miert....????(gerinctelenseg?! csupan.....ostobasag?,vagy$$$$$$)
1120
2015. február 20. 00:15
Ez szimpla hiszti...
tobzoska
2015. február 19. 20:56
Orbán a Putyin-látogatás miatt szaladgál, mint a mérgezett egér, amelyik beleszart a nullás lisztbe. Előbb Porosenkóhoz, Ukrajnába, majd most a lengyelekhez, menteni a mentetetlent. Pávatánc a javából, de ezeket a fellépéseket nem tapsolják vissza.
Területvédő
2015. február 19. 20:25
TI VAGYTOK AZ ELLENSÉG, NEM AZ OROSZOK. OTT ÁRTOTTATOK, ÁRTOTOK A MAGYARSÁGNAK, AHOL CSAK TUDTOK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!