Kirúgták a muzulmánok hazatelepítéséről beszélő francia tévésztárt

2014. december 25. 11:24

Kirúgták az iTELE francia tévécsatornától Éric Zemmour kommentátort, a francia média egyik jobboldali fenegyerekét, mivel azt nyilatkozta egy olasz lapnak, hogy a muzulmánokat el kellene távolítani az országból, hogy elkerüljék a „káoszt és a polgárháborút”.

2014. december 25. 11:24

Kirúgták az iTELE francia tévécsatornától Éric Zemmour kommentátort, aki egy évtizede volt a csatorna egyik beszélgetőműsorának állandó vendége – írja az RT.com. Zemmourt azután távolították el a csatornától, hogy azt nyilatkozta a legtekintélyesebb olasz napilapnak, a Corriere della Serának, hogy a muszlimok „a külvárosokat tartották meg maguknak”, és a „franciákat költözésre kényszerítették” azokból. Hozzátette, hogy az ötmillió muszlimot, akik Franciaországban élnek, „deportálni kellene, hogy elkerüljük a káoszt és a polgárháborút”

 
Az ügy pikáns részlete, hogy az interjú egy hónappal ezelőtt jelent meg, de csak most vette azt észre Jean-Luc Melenchon, volt baloldali francia oktatásügyi miniszter, aki kirobbantotta az újabb botrányt Zemmour körül. 
 
Az Independent szerint a deportálás szónak sötét múltja van, ám Zemmour szerint ő sosem ebben a kontextusban használta azt, az interjút készítő újságíró szerint pedig egyértelműen hazatelepítésként értendő a kifejezés a szövegben.
 
A baloldal és a rasszizmusellenes, jogvédő szervezetek üdvözlik a tévécsatorna lépését, a jobboldal inkább a szólásszabadság megcsúfolását látja a lépésben. Bruno Le Roux, egy radikális baloldali párt elnöke szerint Zemmour hetven évet visszament az időben, Marine Le Pen Nemzeti Front-elnök szerint a kirúgás szomorú jel.
 
Éric Zemmour, aki számos tévécsatorna műsorainak résztvevője, és a Le Figaro című, tekintélyes jobboldali francia lap kolumnistája is volt, algériai zsidó családból származik, a szülei az ötvenes években költöztek Franciaországba, az algír háború idején. Legismertebb műve A francia öngyilkosság, amelyben a francia társadalom problémáit tárgyalja, amelyeket szerinte jelentős részben a bevándorlás, a feminizmus és a melegmozgalom okoz. Zemmour nem ismeri el az emberi jogokat, az emberi jogok doktrínája szerinte neokolonializmushoz vezetett, és határozott „neoliberalizmus-ellenes” álláspontot képvisel. Természetesen nem kedveli az Európai Uniót sem. 
 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2014. december 25. 20:54
Ideje lenne már beszüntetni a beszédet. A mutogatással történő kommunikáció csak személyesen, vagy filmen tehető közzé. Lassan már minden szó alkalmas lesz felháborodás kiváltására, mert "sötét múltja" van. Unalmas, ócska , veszedelmes trükk a kommunikációs háború, alkalmas emberek megfélemlítésére, a karaktergyilkosságra és az igazság teljes elfedésére. Aki a kommunikációs trükkel él, az gyilkolni is képes, mert észre sem veszi, hogy minden gondolata a "harc" körül forog és egy gyűlöletgombóccá válik tőle az ember. Ezt a veszedelmes tudományt már tanítják is. Egyébként biztos vagyok benne, hogy arra a kérdésre nehezen tudna válaszolni Jean-Luc Melenchon,hogy miért jó az Franciaországnak, hogy egy fél Magyarországnyi muszlim ember tartózkodik a hazájukban, akiknek várhatóan nőni fog a létszámuk? Gondolom, a "vádlottnak" nem lesz módjában ilyet kérdezni, mert ha lenne is, újabb, világraszóló hörgés lenne a válasz. Európa ballib része egyszerűen hülye, mást sem tesznek, mint kommunikációs harcokat kezdeményeznek, miközben a hazájukat átjátsszák idegeneknek.
Arma Gedeon
2014. december 25. 19:35
Már egy zsidónak se szabad kiejtenie a deportálás szót??? :-)
Vén Csataló
2014. december 25. 19:27
Európa elpusztítása folyamatban van. Más kérdés, hogy végül nem fog sikerülni. S akkor majd azok, akik most tapsolnak az ilyen kis nyomorult "PC győzelmeknek", ezerszer is meg fogják bánni, hogy azt hitték, bármeddig elmehetnek.
kukagyerek
2014. december 25. 14:25
Az ostoba franciáknak ez lesz a vesztük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!