Újabb kérdéseket kap Navracsics

2014. október 02. 11:14

Még nem döntött az EP kulturális bizottsága arról, hogy támogatják-e Navracsics Tibort, ezért újabb kérdéseket tesznek fel neki. A brit Jonathan Hill is ismételt meghallgatás elébe néz.

2014. október 02. 11:14

Újabb kérdéseket tesznek fel Navracsics Tibornak az Európai Parlament kulturális bizottságának képviselői, egyelőre nem döntöttek arról, támogatják-e – közölte csütörtökön egy neve elhallgatását kérő forrás.

A bizottság képviselőcsoportonként csütörtök délután háromig 2-2 kérdést fogalmazhat meg az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekért felelős biztosnak kijelölt magyar politikusnak. A kérdéseket a bizottság Martin Schulz EP-elnökön keresztül küldi meg Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, majd hétfőn délután a teljes kulturális bizottság összeül Brüsszelben.

A meghallgatások szabályai szerint az úgynevezett koordinátoroknak, a képviselőcsoportok bizottsági vezetőinek 24 órán belül dönteniük kell arról, hogy támogatja-e a bizottság a kijelölt biztost, ha nem tudnak dönteni, akár újra meg is hallgathatják a kijelölt biztost, és végül a bizottság szavazással is dönthet arról, támogatja-e a kinevezést.

A jog szerint az Európai Parlamentnek és bizottságainak nem áll módjában, hogy egy-egy biztos kinevezését megvétózza, a plenáris ülés egyetlen egyszer szavaz arról, hogy támogatja-e az egész biztosi kollégium kinevezését. Még soha nem volt példa arra, hogy a plenáris ülés leszavazza a biztosi testület kinevezését, vagy akár egy bizottság leszavazzon egy kijelölt biztost.

Az EP szociáldemokrata frakciója pedig azt közölte, hogy újra meg kell jelennie az illetékes európai parlamenti (EP-) szakbizottság előtt Jonathan Hill brit EU-biztosjelöltnek, hogy meggyőzze a képviselőket felkészültségéről.

A konzervatív politikust, akit a pénzügyi stabilitás, a pénzügyi szolgáltatások és a tőkepiaci unió reszortjának felügyeletével akar megbízni Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke, szerdán hallgatta meg az EP gazdasági és pénzügyi bizottsága.

Lord Hill megmutatta jelentős személyes kvalitásait és kommunikációs képességeit. Úgy hisszük, jó biztos válhat belőle, de ami a portfóliójának a tartalmát és prioritásait illeti, nem teljesen győzött meg bennünket” – indokolta a „pótvizsgára utalást” Elisa Ferreira, a szociáldemokrata frakció gazdasági és pénzügyi szóvivője.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2014. október 03. 13:02
Navra-csicska mesedélutánja nem győzte meg a vizsgáztatókat. Navra-csicska nagy arccal előadta, arra készül milyen komoly biztosi feladatot kap majd. Aztán kiderült max pedellus lehet, ott nem tud nagy kárt okozni. Most meg kiderül, hogy még arra is alkalmatlan. Az is igaz, hogy egy volt igazságügy miniszter--aki szokásos bárgyú vigyorával a képén --asszisztál egy baltás gyilkos kiadatásához, annak nincs keresnivalója kultúrnépek között.
komondor
2014. október 03. 08:35
http://www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/127049/
Ángyán Páván
2014. október 02. 21:04
A bolsevikok mindig jók voltak szabotázsból. Kormányzásból nem, de szabotázsból igen: 45-ben megkaparintották a belügyi tárcát, 91-ben a köztársasági patkányukkal szabotáltattak el minden lényeges intézkedést, most a kétharmaddal megválasztott kormány jelöltjét egy drogdizsis átszavazással parlamentbe került párelhagyó maromfi torpedózza meg. Talán meg kéne tanulni kormányozni büdös cselédek, és nem kéne ennyit ravaszkodni, akadékoskodni.
Tintamin
2014. október 02. 20:29
Az gáz, hogy ez a csávó az egyik leghitelesebb(nek tartott) lény a meztelencsigák társadalmából, és ő is megbukik. Sajnos azt kell mondanunk, hogy a mai erkölcsi-gazdasági teljesítményünkkel nem lennénk EU-tagok. Szerencsénk volt, hogy Viktor 98-ban nem kapott 2/3-ot. Így legalább könnyebben menekülnek nyugatra a fiatalok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!