Ebolagyanú Koszovóban

2014. október 17. 09:42

A szükséges vizsgálatok és elemzések még folynak, de a koszovói férfi pont olyan tünetekkel került kórházba csütörtök este, mint amelyek az ebolára is jellemzőek.

2014. október 17. 09:42

Az eboláéhoz hasonló tünetekkel került kórházba csütörtök este egy koszovói férfi Pristinában – jelentette a Klan Kosova TV pénteken. Orvosai kijelentették: egyelőre nem bizonyított, hogy eboláról van szó, a szükséges vizsgálatok és elemzések még folynak. Hozzátették azonban, hogy a tünetek teljesen megegyeznek az ebolafertőzés tüneteivel. 

A beszámoló szerint a férfi mekkai zarándoklata alatt kerülhetett kapcsolatba a vírussal.

A Balkánon eddig egy ebolagyanús haláleset történt, egy brit férfi halt meg Macedóniában, akiről korábban azt gyanították, hogy a vírus hordozója lehetett. A macedón hatóságok azonban laboratóriumi vizsgálatokkal kizárták az ebolát a halál lehetséges okai közül. 

Szerbiában ugyanakkor testhőmérséklet-mérést rendeltek el a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren az ebola által sújtott térségből Szerbiába érkező utasoknál, hogy az esetleges fertőzötteket kiszűrjék. Emellett felkészítő képzéseket tartottak azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik kapcsolatba kerülhetnek fertőzöttekkel.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. október 17. 11:05
Ebola itt, ebola ott.Magyarországrül azért nem jelentik, mert nem figyelnek oda?
magnamater
2014. október 17. 11:05
Ebola itt, ebola ott.Magyarországrül azért nem jelentik, mert nem figyelnek oda?
kukagyerek
2014. október 17. 10:18
A magyar kormány vajon megtette-e a szükséges óvintézkedéseket, vagy csak a saját hatalmi tébolyával van elfoglalva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!