Aláírták az orosz-kínai gázmegállapodást

2014. október 15. 09:47

Földgázszállítási, illetve további 30 megállapodást között Oroszország és Kína.

2014. október 15. 09:47

Földgázszállítási kormányközi egyezményt kötött Oroszország és Kína, amely azonnal hatályba lépett. A megállapodás az úgynevezett keleti útvonalon, a Szibéria Ereje nevű vezetéken keresztül Kínába menő orosz gázról szól.

Két ilyen óriás ha összefog, az fantasztikus együttműködést eredményezhet” – fogalmazott a kínai kormányfő.

A moszkvai találkozón számos más területet, például az atomenergiát és a pénzügyi együttműködést érintő, csaknem 30 megállapodást írtak alá a két állam képviselői.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2014. október 16. 08:10
"A BRIC egy mozaikszó, a gazdaságtanban használják. A gyorsan fejlődő Brazília, Oroszország, India és Kína kezdőbetűiből áll össze az angol mozaikszó. A BRIC szót Goldman Sachs 2001-től használta elsőnek. Goldman Sachs bebizonyította, hogy mióta gyorsan fejlődnek 2050-re a BRIC országok egyesített gazdasági eredményei túlszárnyalhatják a napjainkban leggazdagabbnak számító országok által jelenleg leadott teljesítményt. Bár többféle előrejelzés is létezik ezen a téren, de az esetek többsége mégis inkább azt veti előre, hogy lényeges változás a feltörekvő és a fejlett országok gazdasági pozíciója között nem várható. (2009). 2010-ben a Dél-afrikai Köztársaság (South Africa) bevételével BRICS-re módosult a mozaikszó." A következtetés természetesen a wishful thinking kategóriába tartozik. Csupán arra lenne szükség, hogy ez az 5 ország megállapodjon, hogy holnaptól elfelejtik a dollár alapú elszámolást...
kuwiq
2014. október 15. 19:58
Akik ezt pozitív fejleménynek tartják, nyilván nem gondolnak arra, hogy érint ez minket. Megindulhat az árverseny az orosz gázért Kínával. Hurrá!
kzs2
2014. október 15. 17:22
nyugati posztgyarmati diktatúrának a végét jelenti...
csuka
2014. október 15. 15:49
KISZORÍTJÁK A DOLLÁRT - MÁR DÉL-KOREA IS hidfo.net
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!