Muzulmán „vallásrendőrség” jelent meg egy német városban

2014. szeptember 05. 15:12

Az iszlám jogrendszer, a saría előírásainak tiszteletét számon kérő "vallásrendőrök" jelentek meg a németországi Wuppertalban, a rendőrség eljárást indított a csoport valamennyi tagja ellen.

2014. szeptember 05. 15:12

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Wuppertalban 11 személy ellen indítottak eljárást a gyülekezési jog gyakorlásáról szóló törvény megsértése miatt. A 19 és 33 év közötti férfiak narancssárga mellényt viseltek „Shariah-Police” (saríarendőrség) felirattal, és belvárosi játéktermekben, török üzletekben, szoláriumokban jelentek meg. Felszólították a tulajdonosokat és vendégeket, hogy ne fogyasszanak alkoholt, és tartózkodjanak a szerencsejátékoktól.

A belvárosi utcákon szórólapokat osztogattak, amelyeken a „Shariah-Controlled Zone” (ebben az övezetben a saría törvényei uralkodnak) felirat  állt és egyebek közt az, hogy tilos a zenehallgatás, a koncertlátogatás, a kábítószer-fogyasztás és a prostitúció. Megjelentek szórakozóhelyeknél is, megpróbálták lebeszélni az oda igyekvőket, hogy belépjenek, és zaklatták azokat, akik nem akartak szóba állni velük.  

Az önjelölt erkölcsrendészek a világi államot elutasító, a saría alapján működő állam kiépítésére törekvő szalafista irányzat hívei. Esti őrjárataikról videót készítettek, és közzétették azt az interneten. Közölték, hogy hamarosan a tartomány más városaiban is megjelennek.

A rendőrség eljárást indított a csoport tagjai ellen. A hatóságok nem tűrik, hogy bárki is megfélemlítse vagy provokálja a polgárokat – mondta Birgitta Radermacher városi rendőrkapitány, hangsúlyozva, hogy „az erőszak monopóliuma kizárólag az államot illeti meg”.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. szeptember 06. 14:37
Vagy igaz, vagy nem.
balbako_
2014. szeptember 05. 18:33
És milyen nagyvonalúak, mert most még a németekre nem vonatkozik saríarendőrség normarendszere, de ez nem lesz ám mindig így!
Akitlosz
2014. szeptember 05. 18:26
Még hogy nem lehetséges az időutazás! Most bárki megtapasztalhatta a jövőt!
GV0917
2014. szeptember 05. 16:08
Kedves barátaim! Nemcsak a muszlimok, hanem a volt Jugoszlávia állampolgárai, köztük szép számmal a bosnyák muszlimok is elmentek Németországba. Rájuk nem vonatkozott a vasfüggöny! Aztán hazajőve megcsinálták a maguk kis etnobizniszét! Azonos nyelv- cirill, vagy latin betűvel írva. Muszlim, római katolikus ,görögkeleti vallás. Szerb hegemónia-erős nacionalizmus. Az eredményt tudjuk!A feszültség még tapintható. most, hogy az EU előszobáztatja őket,a hullámok lecsendesülni látszanak. Előbb tűzzel akart a NATO tüzet oltani, később a vízre a béke olaját öntve, a vihar lecsendesülni látszik! De a fejlődés útján elég egy göröngy, hogy az olajréteg elmozduljon és ismét hullámverés keletkezik! Száz évvel ezelőtt is innen indult ki a világégés. Csodák csodájára az oroszok hirtelen a görögkeleti vallás és a pánszláv eszmék miatt kisebb testvérének tartotta Szerbiát, majd jó húsz év múlva Jugoszláviát....Nos a többi előttünk játszódott. Nem vagyok kíváncsi a harmadik felvonásra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!