A DK két képviselője megszavazza Junckert

2014. június 19. 11:52

A DK szerint Orbán egy újabb nemzetközi fiaskóba kormányozza bele Magyarországot azzal, hogy nem támogatja a néppárti Jean-Claude Juncker jelölését az Európai Bizottság élére. A párt két EP-képviselője meg fogja szavazni Junckert bizottsági elnöknek, ha őt terjesztik az EP elé.

2014. június 19. 11:52

Orbán Viktor miniszterelnök egy újabb nemzetközi fiaskóba kormányozza bele Magyarországot azzal, hogy nem támogatja a néppárti Jean-Claude Juncker jelölését az Európai Bizottság élére – mondta Kakuk György, a DK elnökségi tagja az MTI-nek. A politikus kijelentette: Orbán Viktor ezzel a lépéssel „tovább lökte” Magyarországot abba a kitaszítottságba és elszigeteltségbe, amelyik folyamatosan erősödött az elmúlt négy évben.

Hangsúlyozta, hogy Jean-Claude Juncker egy ismert és elismert kereszténydemokrata politikus, aki végigkampányolta az EP-választási időszakot, aktivistái Magyarországon is megjelentek, és akkor még Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője fogadta őket. Kakuk György arról beszélt, hogy eközben viszont az is látszik, hogy Juncker jelöltségéről sikerült megegyezni az uniós kormányfőknek és „az orbáni álláspont vereséget szenved majd az európai színtéren”.

A DK két EP-képviselője meg fogja szavazni az Európai Parlament elé terjesztett jelöltet és biztos abban, hogy Jean-Claude Juncker kiváló elnöke lesz az Európai Bizottságnak – jelentette ki.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2014. június 19. 18:12
A brit, a holland, és a svédeknél is többre tartja magát a Gyurcsány métely. Természetesen ők is a mélybe akarják taszítani az országukat, csak ez a métely Gyurcsány banda okosabb mindenkinél. Gyalázatos magyarellenes, külföld seggnyalók!
bsandor
2014. június 19. 16:35
mindig a Nemzet ellen e multimilliárdos rabjai e földnek
tóth mária
2014. június 19. 14:13
Ebben tök biztos voltam, mi a hír?
Rockpapa
2014. június 19. 14:05
Kezdik már ezek a kártékony hazaárulók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!