Eltűnt utasszállító: India feladta a keresést

2014. március 16. 10:16

Malajzia kérésére feladta az eltűnt utasszállító keresését India. A hatóságok biztosak benne, hogy a gépen szándékosan kapcsolta ki valaki a kommunikációs rendszereket. Ha a gép az Indiai-óceánba zuhant, lehet hogy soha nem találják meg.

2014. március 16. 10:16

India Malajzia kérésére felfüggeszti a kutatást az eltűnt malajziai repülőgép után mindaddig, amíg a Kuala Lumpur-i kormány ki nem jelöli az új kutatási területeket – jelentette be az fegyveres erők főparancsnokságának szóvivője.

Az indiai haditengerészet és a légierő eddig már több mint 250 ezer négyzetkilométernyi területet fésült át az Andamán-tengeren és a Bengáli-öbölben az utasszállító repülőgép után kutatva.
 
A malajziai hatóságok átkutatták a Boeing 747-es kapitányának és másodpilótájának otthonát, miután elhatározták, hogy a nyomozás során feltérképezik a személyzet és az utasok társadalmi, gazdasági, politikai hátterét, mert bizonyosak abban, hogy a gép nem baleset miatt tért le az előírt útiránytól, és hogy a gépen valaki szándékosan kikapcsolta a kommunikációs rendszereket. A házkutatás eredményét azonban egyelőre nem közölték.
 
A nyomozók szerint a kommunikációs rendszerek kikapcsolása ellenére a gép még hét órával a felszállása után is jelet adott egy műholdnak, és ebből arra lehet következtetni, akár a Kaszpi-tenger keleti partjáig, akár az Indiai-óceán déli részéig eljuthatott. Az Indiai-óceán déli része azonban a Föld legeldugottabb részeinek egyike, az óceán mély, és a térségre kevés radar figyel. Ha a gép az óceánba zuhant, akkor hónapokig is eltarthat, amíg megtalálják, de az is lehet, hogy soha nem bukkannak a nyomára.
 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. március 16. 11:31
kár a gyerekekért
justiceforhungary
2014. március 16. 11:06
''A malajziai hatóságok átkutatták a Boeing 747-es kapitányának és másodpilótájának otthonát, miután elhatározták,'' 777-es
USsange
2014. március 16. 10:56
Kíváncsi lennék ki ülhetett a gépen? Mit tudhatott? Az usa is égen-földön keresi...
kukagyerek
2014. március 16. 10:37
Ezért nem szabad repülőre ülni!!! Persze más kérdés, ha valaki, szereti a ruszki rulettet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!