Putyin egy sor dokumentumot irat alá Orbánnal

2014. január 14. 13:55

Szűk körű tárgyalással kezdődött Orbán Viktor moszkvai látogatása Vlagyimir Putyin orosz államfő rezidenciáján. Putyin örül a magyar-orosz kapcsolatok fejlődésének, egyben bejelentette, hogy egy sor dokumentumot is előkészítettek Orbán Viktornak aláírásra.

2014. január 14. 13:55

Orbán Viktor moszkvai munkalátogatása szűk körű tárgyalással vette kezdetét, Vlagyimir Putyin orosz államfő rezidenciáján. Vlagyimir Putyin a megbeszélés kezdetén, a sajtó munkatársainak jelenlétében mondott bevezetőjében kifejtette: „örömömre szolgál, hogy kapcsolataink rendszeressé váltak, üzleti jelleget öltöttek és minden irányban fejlődnek”. A politikus hozzátette, hogy a gazdasági és a parlamentközi kapcsolatokra, illetve a politikai kapcsolattartásra gondolt. 

Az orosz elnök ezt követően bejelentette, hogy a meghívására Moszkvába érkezett magyar kormányfő látogatására egy sor dokumentumot is előkészítettek aláírásra. Vlagyimir Putyin ezt meglehetősen pozitívnak minősítette, és úgy vélte, hogy az aláírandó dokumentumok új és komoly lépést jelentenek az orosz-magyar kapcsolatok fejlesztésében.
A magyar kormányfő visszautalt a január 31-i oroszországi látogatására és elmondta: abban bízik, hogy a most előkészített megállapodások tovább fejlesztik a kapcsolatokat.

A magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin a sajtónak szánt nyilatkozatokat követően a magyar és az orosz kormány néhány tagjával, valamint orosz részről Alekszej Miller, a Gazprom állami gázcég elnöke részvételével szűk körű tárgyalást kezdett. Ezt kibővített körű munkaebéd követte.

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2014. január 14. 20:19
Orbán jól időzített, a baloldali ismételt egymásratalálás mindent visz. Mondom én, hogy patásördög! Putyint is hogy manipulálja, ahogy a szemébe néz! Ördögi!
csuka
2014. január 14. 16:09
Akár szükséges, akár nem a közgép-fityisz maffia épít nekünk atomerőművet. (A mi pénzünkön.) Ezzel dicső kormányunk 50 évre haza is vágja a kitörési pontot jelentő nap, szél energia felhasználás lehetőségét. A FIDESZ-KÖZGÉP maffia jól teljesít!
Akitlosz
2014. január 14. 15:57
Na és milyen sor dokumentumot? Mert csak a paksi atomról hallani. A többi titok?
DezInf
2014. január 14. 15:34
Mikor fogunk kilépni az EU-ból és társulni Ukrajnával az új Szovjetúnióhoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!