A kanadai nagykövetség nem tud semmit Kertész menedékjogáról

2013. november 19. 11:53

A budapesti kanadai nagykövetségen egyelőre nem tudják, megkapta-e a menedékjogot Kertész Ákos – írja a Magyar Nemzet.

2013. november 19. 11:53
Az író az Amerikai Népszava című New York-i lapban csütörtökön megjelent cikkében „örömmel” számolt be kérelme elfogadásáról. A Budapesten dolgozó kanadai diplomaták ugyanakkor még nem kaptak ez irányú információt a menedékkérelmekről döntő, független Immigration and Refugee Board elnevezésű testülettől.
 
Kertész Ákos tavaly februárban menekült el Magyarországról, és Kanadában politikai menekültstátuszt kért. Saját állítása szerint az Amerikai Népszavában 2011. augusztus 29-én közölt cikke megjelenése óta – amelyben „genetikusan alattvalónak” nevezte a magyarokat –, állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve Magyarországon. Kanada bírósága körültekintő vizsgálatot folytatott az ügyben, majd ezt követően megállapította, hogy Kertész Ákos politikai menekültkérelme jogos, esete az 1951-es genfi konvenció hatálya alá tartozik.
 
A Magyar Nemzet kérdésére, hogy az ügy miatt bekérették-e Kanada budapesti nagykövetét, Kaleta Gábor úgy válaszolt, „pusztán Kertész Ákos egy nyilatkozata alapján nem akarjuk és nem fogjuk bekéretni a nagykövetet”.
 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2013. november 19. 16:36
Akkor most hontalan lett? :D Izraelben még lehet esélye.
geraz51
2013. november 19. 15:06
Most az egyszer ne hazudjon már a népszava,maradjon ott és hívja ki a Bakácsot is.Legalább több szalámit ehetünk.
tevevanegypupu
2013. november 19. 14:49
Azon meg kulon fel vagyok haborodva, hogy mennek oda fiatalok diplomaval, nyelvtudassal es torturakon kell keresztulmenniuk ahhoz, hogy munkat kapjanak, letelepedhessenek es megkapjak az allampolgarsagot..Evekbe tellik..Erre egy ilyen ven gazember hazudozonak meg megadjak.
kjkj945
2013. november 19. 14:26
Miért is árulná el Kan ada, hogy kinek ad menkült státuszt???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!