Németország: meleg pároknak is jár a házastársi adókedvezmény

2013. június 06. 10:55

A német alkotmánybíróság csütörtöki döntése szerint a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű párokat is megilleti a házastársaknak járó adókedvezmény.

2013. június 06. 10:55

A karlsruhei bíróság alkotmányellenesnek minősítette a házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat megkülönböztetését az adózási jogban. A döntés alapján a meleg párok is alkalmazhatják a jövedelemadó megállapításakor az úgynevezett splitting eljárást. Ennek során a két fél jövedelmét összeadják, majd megfelezik, és az így kapott érték után kell fizetni az adót. Ez enyhíti a jövedelemadó sávos progresszivitását, vagyis azt a hatást, hogy magasabb adókulcs terheli a jövedelmet, ha meghalad egy bizonyos határt.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2013. június 06. 15:41
" a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű párokat is megilleti a házastársaknak járó adókedvezmény. " milyen házastárs? házastárs csak és kizárólag nő és férfi lehet. szodoma és gomora!
Vén Csataló
2013. június 06. 15:37
Hát persze, hogy jár, elvégre - mint tudjuk - a buzeráns párok is képesek hozzájárulni a társadalom reprodukálásához.
Türelem
2013. június 06. 14:31
Az egyre elkorcsosultabb Németország már régen elvesztette erkölcsi tekintélyét, lásd a német külügyminisztert, a berlini polgármestert, de az egész német politikai elitet. Talán a bajoroknál még maradt valami tisztesség. Persze a németek mindezt meg is érdemlik évszázados bűneik törlesztéseként. Megédemlik az iszlám vendégeiket is, akik néhány évtized múlva átveszik az ország irányítását. A maradékot el kell küldeni Kazahsztánba, ahová Sztálin is kitelepítette a német fasisztákat.
kuwiq
2013. június 06. 13:07
Ez egy hülye vicc elfajzása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!