Orosz színházigazgató: Vicc volt a Depardieu-nek tett állásajánlat

2013. január 14. 15:25

Viccnek szánta a Gérard Depardieu francia színésznek alig egy hete tett állásajánlatot – közölte a nyugat-szibériai Tyumeny drámai színházának igazgatója hétfőn internetes közösségi oldalán.

2013. január 14. 15:25

Az egész őrült helyzet arra ösztönzött bennünket, hogy részt vegyünk az országos trollingban. Ez attól a pillanattól zajlik, hogy Depardieu megkapta az orosz állampolgárságot, miniszteri posztot ajánlottak neki Mordvinföldön, Szaranszkban pedig lakást – írta Szergej Oszincev az interneten.

A nyugat-szibériai nagyszínház igazgatója szerint a komédia fő szabálya, hogy csak komolyan szabad játszani. „Ezért készítettük a levelet három nyelven és kék pecsétes hivatalos papíron, valódi kommentárokat helyeztünk el a sajtóban és Depardieu portréját is kifüggesztettük a színház galériájában”.

Oszincev internetes „vallomásában” azt is megírta, miként csapták be az országos televíziós csatornákat, amikor megmutatták nekik az öltözőt, ahol a francia színészt elhelyezik, sőt azt is bejelentették, hogy Depardieu milyen szerepeket kap, megmutatták a színpadot, a termet, ahol dolgoznia kell. „Tudtuk, hogy az újságírók az ünnepek után híréhségben szenvednek és az első munkanapjukon keresni fogják a szenzációt” – írta a szibériai Tyumeny színházának vezetője. Hozzátette, hogy az információ, amely szerint Gérard Depardieu-nek állást ajánlottak a színházban, kiadása napján, január 9-én egész nap a hírek élén szerepelt Oroszországban.

A francia színésznek „hatalmas”, 16 ezer rubeles (117 ezer forintos) fizetést kínált a nyugat-szibériai Tyumeny városának Nagyszínháza, amely azt is felajánlotta, hogy lakást is bérel a színésznek a 600 ezer lakosú Tyumenyben. A színház igazgatója a város előnyei között említette, hogy mindössze kétszáz kilométerre fekszik a Szibéria szellemi központjaként emlegetett Tobolszktól, amelynek erődjében őrizték II. Miklós cárt és családját, mielőtt 1918-ban végeztek volna velük Jekatyerinburgban.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. január 14. 15:58
Nagyon jó tréfa volt..
Hunor N.
2013. január 14. 15:34
Ha már nem megy Depargyiő, akkor tudnék javasolni félpénzért egy-két remek politikust Magyarországról. Színészi, táncosi, cirkuszi szerepre és havat lapátolni egyaránt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!