Lukasenko: Magyarországnak elege lett a demokráciából

2012. november 17. 11:47

Magyarországnak elege lett a demokráciából, a piacgazdaságból és kijózanodott – mondta Alekszander Lukasenko, hozzátéve: az itt élő ember így végre jobban megértik majd Fehéroroszországot.

2012. november 17. 11:47

Magyarország valamikor egy szocialista ország volt. Annak idején jó barátok voltunk, közeli kapcsolatban álltunk egymással. Végül elegük lett a demokráciából, a piacgazdaságból és kijózanodtak – mondta Alekszander Lukasenko, aki Fehéroroszország új franciaországi és magyarországi nagyköveteinek kinevezésén fejtette ki nézeteit. Fehéroroszország elnöke szerint ez a folyamat játszódik le Európa más részein is.

A fehérorosz hírügynökséget szemlézve a NOL arról is beszámolt: Lukasenko úgy látja, Franciaországban hasonló a helyzet, mint Magyarországon. Nemcsak Magyarországon, de Franciaországban is kiterjesztjük kapcsolatainkat, mert az ott élő emberek a történtek után jobban megértik majd Fehéroroszországot is – mondta.

Magyarország az Magyarország. Nem veszíthetjük el ezt az országot. Kapcsolatokat kellene építenünk velük, csakúgy, mint Lengyelországgal, Bulgáriával és a balti államokkal. Ezekkel az országokkal mi annak idején mind jóban voltunk. Teljesen mindegy, hogy akarjuk-e vagy nem, kapcsolatokat kell építenünk. Ezt mi tényleg akarjuk – hangsúlyozta Lukasenko.

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. november 18. 21:24
Mi a különbség a nácik és demokraták közt? A nácik az Übermenschet szaporították, a demokraták meg az Untermenschet szaporítják. A németek ki akarták pusztítani a magyarokat, mert hogy nem árják, a demokraták is ki akarják pusztítani a magyarokat, mert nácik, rasszisták.
birkakaka
2012. november 18. 10:57
"A fehérorosz elnök szavait csak viccként tudjuk értelmezni és viccnek is tekintjük, hiszen Magyarország a demokrácia es a jogállam keretei között arra törekszik, hogy az Európa minden országa előtt álló gazdasági es társadalompolitikai kihívásokra válaszokat találjon" Ilyen szövegeket nyomott Kádár is.Úgy általánosan belefér minden ország minden pártjának nézetébe.
Yuing
2012. november 18. 07:16
Ez a Lukasenko jól látja a helyzetet.
Next adósság
2012. november 18. 05:04
Igy van Luky, már 1949-től de a Büdös Barom Baloldal Baszott rá! Hümm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!