Megadhatja magát a toulouse-i merénylő

2012. március 21. 18:21

A francia államügyész tájékoztatása alapján toulouse-i zsidó iskola elleni körülzárt merénylő szerda késő estére megadhatja magát.

2012. március 21. 18:21

Az elmúlt napok toulouse-i és montaubani merényleteiért felelős, a rendőrség által körbezárt férfi azt ígéri, hogy késő este megadja magát a hatóságoknak - közölte Francois Molins francia államügyész egy sajtóértekezleten.

Az eddig folytatott tárgyalásokról elmondta: az illető mind a három merénylet elkövetését magára vállalta, s azt állította, hogy egyedül cselekedett. „Nem mutat semmilyen megbánást, s legfeljebb azt sajnálja, hogy nem tudott még több embert megölni” - közölte az államügyész. S hozzátette: a merénylő elégedetten szólt arról, hogy „sikerült Franciaországot térdre kényszerítenie”.

A francia rendőrség kommandósai szerda hajnalban Toulouse-ban körülzárták a 24 éves Mohammed Merahot, aki többek között egy zsidó iskola elleni hétfői, négy ember, köztük három kisgyerek halálát követelő merényletért felelős. A férfi egy első emeleti lakásban van, elbarikádozta magát, s korábban még azt mondta, hogy délután megadja magát. A kommandósok többször is megpróbáltak behatolni a lakásba, de Merah mindannyiszor fegyverrel válaszolt.
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zselé
2012. március 21. 19:08
Vicces, ahogy a francia szélsőjobb próbálja meglovagolni ezt az ügyet, mert náluk most ugyebár pont nem az antiszemitizmus, hanem az iszlamofóbia a divat. A mi házi nácijaink egy kis fáziskésésben vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!