Lemondatnák a német államfőt

2012. január 12. 14:34

Lemondásra szólította fel a német államfőt pártja, a kereszténydemokrata CDU egyik parlamenti képviselője. Karl-Georg Wellmann szerint árt az államfői tisztségnek a Christian Wulff körül kialakult botrány.

2012. január 12. 14:34

Nyilvánosan lemondásra szólította fel Christian Wulff német államfőt pártja, a kereszténydemokrata CDU egyik parlamenti képviselője. Karl-Georg Wellmann egy szerda esti tévéműsorban úgy vélekedett, hogy a félmillió eurós lakáshitele és a baráti kölcsön körüli botrány kezelése miatt egyaránt széles körben bírált államfő számára még „egy borzalmas végjáték is jobb lenne, mint a vég nélküli borzalom”. A ZDF közszolgálati televíziónak nyilatkozva Wellmann hozzátette: nemcsak az államfői pozíció betöltőjének, hanem magának a tisztségnek is megárt mindaz, ami Wulff ügyei körül történik.

Csütörtökön a Frankfurter Allgemeine Zeitung arról írt, hogy a CDU-ban „már játszanak a gondolattal”, hogy miként kellene eljárni, ha Wulff lemond. A lap szerint a domináns vélemények szerint Thomas de Maiziere védelmi minisztert lenne érdemes jelölni a megüresedett posztra, mert a politikust a parlamenti ellenzék is tiszteli.

Christian Wulff nem kíván lemondani, arra számít, hogy a botrány lassan elcsitul és feledésbe merül az egész ügy. Ennek megfelelően az utóbbi napokban igyekezett úgy feladatait, mintha nem történt volna semmi, de ez egyre kevésbé sikerül.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!