Bérbe adná az Akropoliszt egy görög képviselő

2012. január 11. 18:53

Geraszimosz Giakumatosz konzervatív politikus szerint a válság leküzdése érdekében a bérek csökkentése helyett a műemlékhelyeket kellene bérbe adni.

2012. január 11. 18:53
A bérek csökkentése helyett a kormánynak inkább az Akropoliszt és más antik emlékhelyeket kellene bérbe adnia, de nem eladnia” – mondta Geraszimosz Giakumatosz, az Új Demokrácia (ND) párt képviselője a Vima 99,5 athéni rádiónak adott interjújában. Szerinte ezzel a munkások sztrájkjainak egyre gyakoribb problémája is megoldódhatna. Görögországban ugyanis egyre gyakrabban fordul elő, hogy a sztrájkok miatt a turisták zárt kapukra találnak Athén nevezetességei előtt.
 
Görög hagyományőrző szervezetek felháborodtak a felvetésen, szégyennek és ostobaságnak nevezték azt, valamint bocsánatkérést követeltek a politikustól a kijelentésért. Ugyanakkor régészek és történészek is régóta diskurálnak azon, hogy az állam helyzete miatt néhány antik emlékmű kezelését privát intézményeknek kellene adni.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. január 12. 10:29
Az egész országotokat adjátok bérbe és máris nem nektek lesz problémátok!
Vizigót
2012. január 11. 20:45
Kár hogy szegény Freddie már nincs köztünk, ő biztos simán meg is venné, már a mi Parlamentünk iránt is érdeklődött. Komolyra fordítva a szót az ilyen lényezet takarodjon a sunyi faszba, ki a hazáját árulja.
Susie Q
2012. január 11. 19:09
Csináljanak belőle plázát. Az nálunk is bejött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!