DSK: zaklatás történt, de az ügy elévült

2011. október 13. 18:33

Szexuális zaklatásnak minősítette Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője ügyét a párizsi ügyészség, ám az 2003 óta elévült.

2011. október 13. 18:33

Elévülésre hivatkozva vádemelés nélkül lezárta Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője ügyét csütörtökön a párizsi ügyészség. Bár az előzetes vizsgálat megállapította, hogy bizonyítékok hiányában a nemi erőszak kísérletének gyanúja nem megalapozott, az esetet szexuális zaklatásnak minősítették.

A volt IMF vezető ellen Tristane Banon újságíró tett panaszt júliusban, nemi erőszak kísérletének vádjával. Beszámolói szerint 2003. februári találkozása Dominique Strauss-Kahnnal dulakodással ért véget.

Miután az eset 2003-ban történt, eljárás nem indítható, hiszen annak elévülési ideje három év - állapította meg a párizsi ügyészség.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. október 14. 14:14
Ellévült, mint a Fitelina ügy!
nyugalmazott tanár
2011. október 14. 08:49
DSK: zaklatás történt, de az ügy elévült Meg különben is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!