A német belügyminiszter az internet névtelensége ellen

2011. augusztus 08. 16:47

Hans-Peter Friedrich szerint meg kellene szüntetni a bloggerek névtelenségét.

2011. augusztus 08. 16:47

A norvégiai kettős merénylet után ismét az internet szigorúbb ellenőrzése mellett érvelt a német belügyminiszter a Der Spiegel lapnak nyilatkozva. Hans-Peter Friedrich sürgeti a bloggerek névtelenségének megszüntetését és a jogrend legfőbb alapelveinek kiterjesztését az internetre.

A miniszter Anders Behring Breivik példája mutatja, hogy a politikai indíttatású merénylők ma gyakran felismerhetetlenül garázdálkodhatnak az interneten és szabadon terjeszthetik veszélyes nézeteiket. Szerinte normális körülmények között is nevüket adják az emberek ahhoz, amellett kiállnak, szerinte ez lehetne a magától értetődő az interneten is.

A német ellenzéki pártok első nyilatkozataikban a véleménynyilvánítás szabadsága okán elutasították a belügyminiszter javaslatát, azzal viszont egyetértenek, hogy a Norvégiában történtek után valamit tenni kell.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
depeses
2011. augusztus 09. 11:28
Ne már, akkor a Kuruc se tudna névtelenül zsidócigány orbánozni?
HSL
2011. augusztus 08. 20:18
Wat? Wer bist du denn?
Öreg
2011. augusztus 08. 20:05
Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy a mostani fantázia névvel rendelkező balos barátaink vállalnák-é a Gyurcsány mentegetést és a hazudozást-hogy a béka feneke alatti tudásszintről ne beszéljek- így: Szabó János, Törökbálinti út 40
Übermayer
2011. augusztus 08. 19:53
most nem lennék Friedrich helyében, mit fog ez kapni Konrádtól, Kertésztől, Süddeutsche Zeitungtól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!