Nem az uborka a bűnös

2011. június 05. 19:06

Növényi csírafajták terjeszthetik a németországi hasmenésjárványt egy vasárnap esti bejelentés szerint.

2011. június 05. 19:06

Az alsó-szászországi Hannoverben tartott rendkívüli sajtóértekezleten a tartományi mezőgazdasági miniszter közölte: a legújabb vizsgálatok szerint a fertőzést Uelzen városának egyik mezőgazdasági üzeméből több tartományba is szállított csírafajták okozhatják. A szombati sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy a fertőzés a hamburgi nagykereskedelmi piacról indult ki, mint ahogyan az is, hogy a különleges EHEC-bélbaktérium kiváltotta járványt nem is zöldség, hanem hústermék terjeszti. 

Tekintélyes szakértők és több mezőgazdasági szervezet képviselői a spanyol uborkát érintő gyanúsítás után élesen bírálták az illetékes német hatóságokat az EHEC-bélbaktérium okozta hasmenésjárvánnyal kapcsolatos melléfogásokért.

Németországban a hasmenésjárvány halálos áldozatainak száma jelenleg 21.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2011. június 06. 10:28
Magyarán eddig (és feltehetően most is) össze-vissza beszélnek e németek. Közben a kapkodásuk miatt a mezőgazdasági termelőket milliárdos károk érték.
civilina
2011. június 06. 10:08
A hétvégi híradások tele voltak a Békés megyében ingyen uborkát osztogató termelők képével. Ugyan nagy tolongást nem fedeztem fel, de volt aki szép mennyiséggel távozott. Mifelénk még nem osztogatják ingyen az uborkát, de ha előfordulna és ha vinnék belőle, biztosan letennék néhány forintot az asztalra.
magnamater
2011. június 06. 07:53
Biztosan ártatlan az uborka - kergekór is volt, meg madárinfluenza - ugyan kiknek származott ebből haszna?
Krupp Skya
2011. június 06. 06:39
Annyira el voltak foglalva a magyar média törvénnyel a "Kelet- Német" tudósok, hogy nem értek rá foglalkozni a bajjal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!