Schiffer: Az EU-nak esze ágában sincs a jogállamiságot védeni, viszont minden szuverenista törekvést meg fog torolni

2023. augusztus 03. 08:15

„A jogállamisági normák bevasalására” az Európai Bizottsággal szemben is szükség van, mondta az ügyvéd.

2023. augusztus 03. 08:15

Elvi felvetés volt, hogy Magyarország ne fizesse be hozzájárulását az Európai Unió költségvetésébe, mondta a Hír TV Napi Aktuális című műsorában Schiffer András. Az ügyvéd hozzátette: ha Magyarország a közösségi jog talaján áll, nem teheti meg, hogy nem fizeti be a rá eső összeget,

ahogy az Európai Bizottság sem teheti meg azt, hogy az uniós forrásokat olyan indokokra hivatkozva tartja vissza, amelyek nem horgonyozhatóak le a jogállamisági mechanizmusról szóló rendeletbe.

Furcsa játékot játszanak a jogállammal, fogalmazott az LMP korábbi elnöke, aki szerint komoly gondok vannak a magyar jogállamisággal, de feltétlenül igaz, hogy a jogalkotót is köti az általa alkotott jogszabály. Schiffer szerint furcsa játékot játszik a bizottság, amikor számonkéri egyes tagállamokon a jogállamiságot, miközben ő maga rugalmasan értelmezi a közösségi jogot. 

A tagállamoknak szövetségre kellene lépniük annak érdekében, hogy közösen kontrollt gyakoroljanak az unióval szemben, hangsúlyozta Schiffer András, aki szerint szükség van „a jogállamisági normák bevasalására”. Az Európai Uniónak esze ágában sincsen orvosolni jogállamisági problémákat, hanem egyértelművé akarja tenni, hogy minden szuverenista törekvést, minden eltérést az atlantista centrumtól meg fog torolni – mondta a műsorban. 

 

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. augusztus 22. 20:18
,,Az EU-nak esze ágában sincs a jogállamiságot védeni, viszont minden szuverenista törekvést meg fog torolni,, Brüsszeli globali gazdikat kommunista-náci szellem lengi körül .
letsgobrandon-2
2023. augusztus 03. 14:10
Magyarország a közösségi jog talaján áll, nem teheti meg, hogy nem fizeti be a rá eső összeget ... védelmi pénz az eu maffiának
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 03. 12:29
Egy kettős ügynök okoskodik... Sorosztól havi 4 millát, Orbántól havi 14 millát kap mert a személyi ügyvédje. Nálunk novicsókot kapnak az ilyen árulók.
Hangillat
2023. augusztus 03. 11:24
Az EU, így az EB-EP nem állam, ám bír a jogállamiság minden ismérvével: checks and balances- fékek és ellensúlyok nem működnek (EUrsula sms rendelésének sugi-bugi meghallgatásos rendezése) lopnak, csalnak, hazudnak, zsarolnak stb. Hazai, ottani ellenzék hazaárulók, EUrsula ,EB és ottan EP ellenzékünk Európaárulók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!