Nőnek lenni nem jelmez

2023. július 20. 07:05

2023. július 20. 07:05
Párkányi Eszter

A napokban érthető módon hatalmas felháborodást váltott ki a Veszprémi Törvényszék döntése, melynek értelmében egy transznemű nő, vagyis biológiai férfi is jogosult lett a nőknek járó kedvezményes nyugdíj igénybevételére. Aki követi a világ nyugati feléből érkező híreket vagy akár az Alapjogokért Központ témába vágó anyagait és szemléit, azt kevésbé döbbenti meg egy ilyen ítélet, hiszen az utóbbi években szinte már mindent láttunk. Olyan korban élünk, amikor a hagyományos értékeket és a józan észt félredobják egy radikális ideológia javára, amely a nemek lényegének újrafogalmazására törekszik – mindezt a nők kárára.

Régen csak egy mondás volt, hogy az csináljon meg valamit, akinek két anyja van, mára sajnos ez is valósággá vált. A jogi fikció egy olyan jogalkotás-technikai megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a jogszabály valóságosnak fogadjon el egy tudvalevően valótlan tényt. Egy francia bíróság tavalyi döntését is nehéz másképp értelmezni, mint fikcióként, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy a természet törvényeinél fogva lehetetlen, hogy egy gyermeknek két édesanyja legyen. Az ítéletben mégis kimondták azt a biológiai képtelenséget, hogy „kettős anyai leszármaztatásról” van szó.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 23. 02:51
Egy polgárral kibasztatok. Na bumm. Ettől még nektek nem lesz több a nyugdíj😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!