Bordélyházak működtetése miatt letartóztatták a Kékfény riporterét – az MTVA megvált munkavállalójától

2023. január 14. 20:22

A köztévé riportere országszerte tizenhárom lakást bérelt, ahol a számára történő „bérletfizetés” ellenében prostituáltak végeztek „védett” szexmunkát. Lapunk megkeresésére az MTVA közölte: a férfi már nem a közmédia alkalmazottja.

2023. január 14. 20:22
null

***

A rendőrség letartóztatott Budapesten egy 44 éves férfit, aki az ügyben indított nyomozás megállapításai szerint másfél éve, 2021 augusztusa óta országszerte tizenhárom lakást bérelt azzal a céllal, hogy ott biztonságosan tudják prostituáltak áruba bocsátani a testüket.

Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei főügyészség helyettes szóvivője az RTL Híradójának pénteken elmondta:

a kéjhölgyek egy lakás használatáért naponta 12 és 15 ezer forint közötti összeget fizettek a férfinak.

Az RTL úgy tudta, hogy a gyanúsított a köztévé Kékfény című bűnügyi magazinjának az egyik riportere.

Lapunk kérdésére az MTVA sajtóosztálya ezt az információt megerősítette, de hozzátette: „a hivatkozott hírekben nevezett személy - korábban a Kékfény című műsor riportere -

A Mandiner azon kérdésére, hogy az MTVA-ban lesz-e belső vizsgálat, amely megállapítja, hogy a férfi törvénysértő tevékenysége, illetve az ennek révén esetlegesen vele kapcsolatba kerülő bűnözői csoportokkal való viszonya milyen mértékben befolyásolhatta bűnügyi riporteri munkáját, az MTVA az alábbiakat válaszolta: „...az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől. A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás:

Sajtóhírek szerint a gyanúsított meghallgatásán a nyomozási bíró előtt teljes beismerő vallomást tett. Másfél éve alatt több mint 30 millió forintot keresett ezzel a tevékenységével, amelyről a lakások tulajdonosai természetesen semmit sem tudtak.

Mivel a gyanúsított büntetett előéletű, elítélése esetén akár 5 év börtönbüntetést is kaphat.

--

Nyitókép: illusztráció (forrás: pixabay.com)

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik