Olasz lap: Orbán helyett a görög miniszterelnököt kéne követnie az európai jobboldalnak

2023. június 27. 09:16

A Wall Street Journal szerint az ő esete bizonyítja, meg lehet nyerni a választásokat jobboldalról anélkül is, hogy Európa ellenségeként tüntetné fel magát.

2023. június 27. 09:16
null

Az Il Foglio printben megjelent cikkében a szerző arra hívja fel a figyelmet, hogy a közelmúltbeli oroszországi események ismét rávilágítottak, hogy Ukrajna soha nem állt olyan közel a Nyugathoz, mint ma.

Ezzel kapcsolatban az újságíró szerint jobb lenne, ha a jobboldal kevésbé követné Orbán Viktort, helyette inkább a frissen megválasztott görög miniszterelnökre, Kiriákosz Micotákiszra kéne figyelni. 

Ugyanezt írta előző nap a Wall Street Journal, felhívva a figyelmet arra, hogy Micotákisz egy olyan országot vezet, amelynek több lakosa van, mint Magyarország, és amelynek bruttó hazai terméke meghaladja a magyart. Ráadásul tiszta Európa-pártiként nyerte meg a választásokat. A lap szerint az ő esete azt bizonyítja, meg lehet nyerni a választásokat jobboldalról anélkül is, hogy a globalizáció, és Európa legelkeseredettebb ellenségeként tüntetné fel magát a választók előtt.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. június 27. 17:37
Ez a palit most választották meg, Orbán meg több, mint 30 éve politikus! És nagy politikus! A libsik meg elmehetnek p..ba a véleményükkel!
Kriszta67
2023. június 27. 15:57
Magyarország és Orbán sajnálatosan EU párti. A független tagállamok szővetségéé.
remi
2023. június 27. 12:44
Ez a micótákisz nem tegnap lett ám miniszterálnok, már 2019 óta ő az. Amúgy az előző ciklus elején azt csinálták, hogy az arany hajnal vezetését egy mondvacsinált ügy miatt lecsukatták (egy valaki, aki még szimpatizánsnak is nehezen nevezhető volt meggyilkolt egy anarcho-kommunista úgynevezett rappert és ezen ügy mögé bújva oldották meg) és ami lényegesebb: a programjukat lenyúlták, kis részben meg is valósították aztán most itt tartunk. De igazából micótákisz nagyon balra nem tud menni, a görög parlamentbe a megismételt választáson 3 olyan párt is bejutott amik részben vagy egészben az arany hajnal leszármazottai és ezek 2-2,5 év alatt jöttek össze a semmiből, jelenleg összesen 12%-uk van, de ahogy a dolgok kinéznek lesz ez még sokkal több is. (Az arany hajnal is volt a 3. legerősebb párt.) Amúgy micótákiszék győzelméhez még kellett az is, hogy a kommunista gazember ciprasz lényegében egy szoftverhibás gyurcsótány-replika, az egyetlen szoftver ami futni képes a hardveren az a gyurcsótánytól importált mindenszarizmus. Azt meg már a görögök se nyelik be.
vérgőz
2023. június 27. 11:12
ok, ertjuk... tehat kb. annyira lehet ra szamitani mint a dinnyes lanyra... az, h gazdasagilag/politikailag fogott ember, gumigerincu vagy mi, innentol lenyegtelen... ezek szerint a valasztoi igenyek koszono viszonyban nem lesznek a politikai dontesekkel :(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!